Zomaar uit het niets...

Posted: 5 december 2019
Category: Eigen Content

Dit moet mij toch even van mijn hart.

Vanmorgen omstreeks 08:33u nam ik zoals elke gebruikelijke schooldag de bus van het station naar school.

Echter was het vanmorgen anders. Op het moment dat ik instapte werd ik aan de kanten gedrukt door een stevige getinte man. Ik vroeg hem op mijn beurt of hij dat normaal vond. Vervolgens draait de man zich om en begint te schreeuwen tegen mij. Hier had ik totaal geen zin in, heb mijzelf ingecheckt en heb de man lichtjes aan de kant gedrukt van: joh laat gaan, hier heb ik geen zin in.

Echter liet de man het niet hierbij en kwam achter mij aan gelopen. Op het moment dat ik plaats wou nemen op de klapstoeltjes thv de plek waar rolstoelers ook plaats kunnen nemen greep de man mij bij m’n onderkaak, zo wild en stevig dat ik er een lichte bloedlip aan over hield. Verder bedreigde hij mij tot 2x toe met de dood en leek het er op alsof hij mij tegen m’n hoofd wou trappen.

Na nog wat geschreeuw van de man ging hij helemaal achterin de bus zitten, mij trillend en verontwaardigd achter latend van ‘wat gebeurt mij nou?’.

Onderweg naar school met de bus hoorde ik dat de buschauffeuse contact had gehad met hun centrale. Zij zouden de beelden vastleggen en mij werd geadviseerd om aangifte van mishandeling en bedreiging tegen de bewuste man te doen. Dit heb ik dan ook, al trillend, gedaan.

Nog geen uur na dit incident stond de politie al beneden bij de receptie van school en werd ik de klas uitgeroepen. Samen met iemand van de beveiliging (van school) zijn wij in een apart kamertje gaan zitten en hebben de agenten veel informatie aan mij gevraagd. De beveiligingsmedewerker heeft ook alles genoteerd wat ik verteld had en mij daarvan via mail in de loop van de dag op de hoogte van gesteld.

Na een goed half uurtje alles verteld te hebben aan de agenten hadden ze alle benodigde informatie van mij. Ook vertelden ze mij dat ik gebruik mag maken van slachtofferhulp aangezien ik 1,5uur na de gebeurtenis nog zat te trillen. Hier ben ik op in gegaan en verwacht ook binnen een paar dagen een telefoontje van hun.

Vervolgens hebben wij afscheid genomen van elkaar en ben ik weer naar de klas gegaan. In de loop van de dag zouden de agenten een aangifte opmaken en mij op de hoogte stellen van wanneer hij klaar ligt om te ondertekenen. Dit telefoontje kreeg ik rond de klok van 15:00u. Helaas was ik toen al thuis dus heb afgesproken dat ik de volgende ochtend langs het bureau kom om de handtekening te zetten.

Kortom het was een hele heftige dag voor mij…..