Xtc kostte Zena het leven: 'Eén kutpilletje en het is afgelopen'

Posted: 24 mei 2018
Category: Binnenland , Nieuws

Een mooie meid, haar leven perfect op de rit, een goede moeder voor haar tweejarige kind. Zo omschrijft Ronald van der Boon zijn nichtje Zena, die afgelopen weekeinde overleed nadat ze xtc had ingenomen.

Haar vriend, met wie ze thuis de drugs innam, overleefde het wel. “Het is ongelofelijk, zwaar kut”, zegt Van der Boon. “Wat er gebeurd is, is levensgevaarlijk. Ze deed het zo goed als jonge moeder, dan komt er één zo’n kutpilletje en dan is het afgelopen.”

Verdriet

Hij schrijft over zijn verdriet en zorgen om de drugs in onderstaande Facebookpost, die inmiddels ruim tweeduizend keer is gedeeld.

Zena en haar vriend namen een pil ‘waar je helemaal van out gaat’, aldus Van der Boon. “Toen haar vriend bijkwam realiseerde hij zich daarom niet direct dat het mis was met Zena. Hij dacht dat ze nog wel bij zou komen, maar dat gebeurde niet.”

Hersendood

Uiteindelijk sloeg hij alarm en werd Zena naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd ze maandag hersendood verklaard, begreep Van der Boon van Zena’s vader. “Haar ouders zijn gescheiden. Nadat haar moeder was ingevlogen vanuit Zuid-Afrika, hebben ze Zena van de beademing gehaald.”

Wat bij de jonge vrouw kan hebben meegespeeld, is dat ze medicatie gebruikte. Die combinatie kan haar het leven hebben gekost, denkt Van der Boon. Het zou ook kunnen verklaren waarom haar vriend het wél heeft overleefd.

Zware pillen

Daan van der Gouwe van het DIMS (Drugs Informatie Monitoring Systeem) laat desgevraagd weten dat ze momenteel geen signalen ontvangen dat er vervuilde xtc in omloop is in Zena’s woonplaats Rotterdam. “Xtc kan gewoon heel sterk zijn. De pillen zijn de afgelopen jaren alleen maar sterker geworden.”

Het soort xtc-pillen dat Zena en haar vriend waarschijnlijk hebben geslikt, kan inderdaad de dood tot gevolg hebbendat iemand overlijdt. “Dat zijn de zwaarste varianten”, zegt Van der Gouwe. “Als iemand heel licht is of er zijn andere omstandigheden, dan kunnen die dodelijk zijn.”

 

BRON: RTL NIEUWS