Welke film zijn we beland?

Posted: 21 januari 2021
Category: Eigen Content

Wat gebeurt er toch allemaal in Nederland. Onze vrijheid is weg en de eenzaamheid begint toe te slaan bij de meeste mensen. Van gezellige gesprekken op straat of in privé leven is er weinig over, de meeste mensen zijn bang of worden bang gemaakt.

Het begon allemaal 14 maart 2020 dat de persconferentie kwam, dat de eerste maatregelen kwamen van de Corona Crisis. Voor de meeste mensen kwam sloeg het in als een bom; horeca moest gaan sluiten en je moest 1,5 meter afstand van elkaar houden. Het was het begin van soort film waar we in beland zijn.

En als een dierbare van je overleed is het helemaal gek, je wil mensen een knuffel geven om steun te zoeken. Nee op deze momenten moesten we ook de afstand bewaren en kon je niet de steun krijgen die je wilde. Waar haal je nu de steun vandaan? Voor de meeste mensen is dat een soort rouwverwerking, maar als je dat niet kan krijgen dan duurt de rouwverwerking heel lang.

In de supermarkten dragen we nu allemaal mondkapjes en raken we alleen maar meer geïrriteerd tegen elkaar. Mensen hebben soms geen goed woord tegen elkaar meer en raken om de kleinste dingen al geïrriteerd.

De mensen in de zorg hebben het zwaar, ze kunnen niet de dingen doen die ze normaal moeten doen. Ze zien patiënten om hun heen weg vallen en kunnen niet de zorg geven die ze ‘normaal’ geven. Zij komen thuis van een extra zware werkdag, omdat ze overal over moeten nadenken.

Iedereen mist het fysiek contact, zijn uitlaatklep, een leuke tijd met vrienden. Waar ik na mijn werk/stage eerst even ging poolen, wat ging drinken in mijn favoriete kroeg of even met vrienden chillen, hebben mensen nu geen moment meer om dingen van hun af te zetten.

Je zit thuis, op de bank starend voor je uit, je weet niet wat je moet doen. Je kan nergens heen. Je kan met niemand praten. Of dat er iemand een uitlaatklep zal zijn. En dan komt er waarschijnlijk ook nog is eens een avondklok. Nog meer thuis zijn, nog meer naar de eenzaamheid toe.

Je wilt gewoon een arm om je heen krijgen, praten met mensen, het oude vertrouwde terug.

Laat deze film snel over zijn.