Waarschuwing: stevige onweersbuien en hagel op komst

Posted: 27 mei 2018
Category: Binnenland , Nieuws

DE BILT – Het KNMI waarschuwt dat in de loop van de dag in de zuidelijke helft van het land enkele stevige onweersbuien ontstaan. Daarbij kan plaatselijk in korte tijd veel neerslag vallen en is er kans op wateroverlast.

Verder zijn bij de buien zeer lokaal hagelstenen met een doorsnee rond 2 centimeter en windstoten van circa 60 kilometer per uur mogelijk. Daarom heeft het weerinstituut waarschuwingscode geel afgegeven. Later in de avond verdwijnen de buien weer.

Schade

De buien, die eerder vandaag over Frankrijk trokken, richtten een ravage aan. Korte maar hevige buien hebben schade veroorzaakt aan druivenplanten in wijnvelden bij Bordeaux.

Hitte

Vanwege de warmte namen verschillende evenementen en organisaties zaterdag extra maatregelen. Dit geldt ook voor vandaag. Bij het laatste optreden van de Toppers in de Johan Cruijff ArenA is zondag wederom een warmteprotocol van kracht.

Ook bezoekers van de Heiligdomsvaart in Maastricht kunnen zondag overweldigd worden door de hitte. De organisatie waarschuwt mensen om zich op die hoge zomerse temperaturen goed voor te bereiden. Ook worden bezoekers opgeroepen om zelf water mee te nemen en te zorgen voor goede bescherming.

Bron: Telegraaf