Column: Waarom maakt het je zo onzeker?

Posted: 4 maart 2021
Category: Eigen Content

Bijna elke LHBTI-er die vrijgezel is of sommige in relatie zitten op de app Grindr.

Grindr is bij de gayscene de bekendste datingsapp. Voor de mensen die Grindr niet kennen. Het is een app waar je andere mensen leert kennen. De applicatie is beschikbaar voor toestellen met iOS, Blackberry OS (RIM) en Android. Door middel van geolocatie kunnen gebruikers van Grindr zien welke mannen zich in de omgeving bevinden. Deze worden in de user interface getoond door middel van kleine profielfotootjes, die gerangschikt zijn van dichtbij naar ver weg. Door het fotootje van een andere gebruiker aan te klikken, verschijnt een kort profiel met diens “stats” (leeftijd, lengte, gewicht) en de mogelijkheid om te chatten, foto’s te versturen of de eigen locatie door te geven.

De meeste mensen zijn maar uit op een ding en dat is…… s*x. Maar er zitten een hoop mensen die ook voor een vast iemand zoeken, of voor vriendschap mensen zoeken.

Wat ik nou erg grappig vind, is dat als jij een foto en een duidelijke omschrijving van jezelf hebt. Dat je bijna tot geen aanspraak hebt op de app. Tuurlijk je reageert op mensen die je ziet.. Maar nee hoor daar word je gewoon door genegeerd.

Maar als je nou je foto ineens weg doet, dan staat je app ineens roodgloeiend. Ook ineens met mensen die in gesprek willen die je eerst aan t negeren waren.

Ik vind dat wel k*t. En vind dat het de persoon die achter het profiel best onzeker maakt.

Ben je dan lelijk? Ben je dan niet knap? Wat maakt het nou als ik geen foto heb, dat mensen ineens gaan reageren.

Het zet je aan het denken.. Ik denk dat er meerdere personen dit meemaken. Tuurlijk mag iemand niet je smaak zijn. Maar waarom draait het alleen om de buitenkant en ziet men niet hoe mooi iemand van binnen kan zijn.

Misschien ook wel leuk..

Deel het op Social Media