Volg je dromen, wat iemand ook tegen je zegt, je bent perfect op je eigen manier !

Posted: 8 april 2018
Category: Eigen Content

Soms plaatsen wij een bericht op de Facebook pagina en heb je een klik als redacteur met een persoon. Zonder dat je de beste jonge man ooit hebt gezien of gesproken. Ik stort me vol in het diepe en spreek de jonge man aan via zijn reactie op het bericht. Als je dit voor het eerst doet is het toch echt wel even mega spannend. Giovanni houd het ook spannend want ik krijg na 24 uur een reactie terug.  Er word tenslotte niet elke dag aan je gevraagd of je je leven wilt delen voor een interview, maar gelukkig tref ik een heel open minded persoon die graag andere mensen wil inspireren. Welkom bij mijn 2de interview.

Ik kan wel zeggen in het waanzinnige Rotterdam ! De stad die je volgens de Lonely Planet gezien moet hebben natuurlijk. De imposante wolkenkrabbers, bruggen, bezienswaardigheden etc etc. Helaas heeft deze waanzinnige stad ook een keerzijde. Namelijk het verhaal van Giovanni. Hij werd geboren in het jaar 1999 en is dus 19 jaartjes jong.

Waar kunnen wij jouw in je dagelijkse leven tegenkomen : Giovanni verteld dat hij werkzaam is in een kapsalon. Inmiddels ben ik in het bezit van een kappers diploma dus ik kan elke uitdaging aan die in mijn kappersstoel komt zitten. Het liefste knip ik een dame. Dit heeft te maken met het feit dat een man veelal hetzelfde wil. Hierdoor mis je op den duur een uitdaging in je vak. Bij een vrouw is het veelal anders, stijl haar, krul tang, kort, bob lijn er zijn heel veel mogelijkheden !

Ooit een ander beroep overwogen ? Ik heb 1 maal een keer gedacht om toch dieren arts te worden. Alleen was ik van kleins af aan al met haren bezig dus was ik eigenlijk al vast besloten hiervan mijn beroep te maken.

Ik nodigde je uit voor een interview omdat je nogal vaak meemaakt dat je lastig word gevallen vanwege je geaardheid : Dat klopt, ik merk in mijn dagelijks leven erg veel hinder van andere ( vooral mannen ) over het feit dat ik homo ( gay ) ben.  Het gebeurt mij bijna dagelijks tot dagelijks dat ik word aangesproken of na geroepen. “Homo” roepen ze dan of “vuile vieze gay”.

Klinkt heel erg heftig giovanni, is dit al langere periode ? Sinds ik uit de “ kast “ ben gekomen zeer zeker. Ik was 14 jaar ( vroeg )  en ervaar dit zeker sinds dit moment elke dag weer op nieuw. Er staat groepen jongeren ( 16 tot 30 jaar ) die mij hiermee lastig vallen. Dit zijn overigens zowel de getinte als de hollandse jongeren. Telkens als ik zo’n groep tegen dreig te komen loop ik of een zij straat in of ik loop naar de andere kant van de straat. Vaak helpt dit, maar helaas niet altijd. Je hoort ze dan toch schreeuwen naar je. Vervolgens ren je dan hard door en lopen de tranen over mijn wangen.

Zo dan, dit komt toch wel even binnen bij mij. Het beeld dat ik voor ogen heb krijgt nu ineens een heel ander beeld. Hoe ging dat op school ? : Eigenlijk niet anders dan op straat. Je word constant uitgemaakt voor  “ homo “ . Het irriteert je gewoon. Ik loop ook niet heel de dag tegen iedereen “ hetro ” te roepen. Het is gewoon heel erg moeilijk dat je in de minderheid bent en ze je daardoor uitschelden. Ik ben echt niet minder voor mijn gevoel als alle andere maar zo word je wel behandeld en dus uitgescholden / na geroepen.

Bleef het bij roepen ?  of was er ook echt fysieke intimidatie….  Het bleef gelukkig bij geschreeuw. Ik ben er altijd wel voor op mijn hoeden geweest.  Als ik in de aula vroeger op school wat wilde kopen in de kantine ging er altijd iemand met mij mee. Wel iemand waarvan ik zeker wist dat hij of zij me zou helpen als er iets zou voorvallen. Alleen had ik nooit iets gekocht op school in de kantine.

Ging het na deze periode op school beter ?  Na de middelbare school heb ik 4 jaar voortgezet onderwijs gehad. Hier ben ik eenmaal gepest door iemand waarvan we nooit te weten zijn gekomen wie het was.  Ik was de enige jongen op heel de school en die andere die wat naar mij riep hebben we nooit meer gezien daar. Het was wel heel hart verwarmend dat iedereen voor mij opstond en een statement wilde maken. Buiten de deuren van de school heb ik altijd wel last gehouden van scheldende groepen. Tot op de dag van vandaag word ik hiermee geconfronteerd.

Hier word ik zelfs even stil van, persoonlijk kom ik van een dorp. Daar heb ik lang niet zoveel hinder ondervonden als wat jij mij nu vertelt :  kan ik ook volkomen begrijpen Kevin. Ik blijf mij er ook over verbazen, het maakt ook niet uit of ik Den Haag, Utrecht of Tilburg rond loop. Ik heb hier overal mee te maken. Zelfs toen ik nog een vriendje had ondervond ik er hinder van. Als we samen waren niet zo veel meer, hij had een mindere gay uitstraling denk ik dan ikzelf. Al hield me ook niet in om hem dan in het openbaar een zoen te geven. Niet dat ik provoceerde maar ik voelde me gelukkig op dat moment en dat liet ik dan ook blijken.

Aangezien je nu vrijgezel bent gebruik je dan ook een dating app ?  Ik heb de dating App Tinder gebruikt. Inmiddels niet meer, ikzelf ben even klaar met date en mensen leren kennen. Even rust en ruimte voor mezelf.

Heb je wel is hinder ondervonden via die app ? Helaas wel, we hadden altijd lange gesprekken voor dat ik afsprak met iemand. Als ik dan op de afgesproken plek aankwam en er was niemand dan was ik ook zo weer weg. Er stond dan meestal een groepje jongeren ipv van hem. Als ik dan thuis kwam blockte ik altijd zijn account. Verder is altijd mijn beste vriendin op de hoogte als ik op date ga.  Ik breng haar ook tussendoor op de hoogte en na afloop. Zo weet altijd iemand waar ik ben en dat voelt wel zo veilig !

Ik ben heel benieuwd waar ik jouw over 10 jaar kan aantreffen : Over 10 jaar hoop ik een geweldige man gevonden te hebben. Iemand waar mee je kan weg dromen en die helemaal voor mij wil gaan. Ik wil graag een kind. Dat lijkt me zo ontzettend geweldig en leuk  ! Wonen we met z’n 3en in een huis.  Ik hoop dat ik dan ook nog kapper ben, maar het zou ook zomaar kunnen dat ik dan in de zorg werk met ouderen. Dat lijkt mij ook ontzettend gaaf om te doen.

Verder gezond natuurlijk en hoop ik het woord “ homo “  nooit meer geschreeuwd te horen worden.

Giovanni wil graag dat ik een boodschap doorgeef :

Voor een ieder die dit leest, of je nu net out bent of al een poosje maar nog steeds problemen ondervinden in het dagelijks leven.

Volg je dromen, wat iemand ook tegen je zegt, je bent perfect op je eigen manier !