Van der Staaij doet weer antihomo-uitspraken

Posted: 29 maart 2019
Category: Binnenland , Nieuws

SGP-leider Kees van der Staaij is weer in opspraak geraakt nadat hij op het Wereld Gezinscongres in het Italiaanse Verona enkele homofobe uitspraken deed. Volgens de SGP-voorman schaamt hij zich dat in ons land het meerouderschap binnenkort mogelijk wordt en waarschuwt hij andere landen voor dit “nieuwe Nederlandse exportproduct”. Hij pleitte in Verona voor het “natuurlijke gezin met één vader en één moeder”. In Nederland zullen kinderen binnenkort maximaal vier wettelijke ouders mogen hebben die het ouderlijk gezag dragen. Nu is dat maximaal twee. Van der Staaij raakte begin dit jaar ook al in opspraak nadat hij de Nederlandse vertaling van de zogenaamde Nashville-verklaring had ondertekend.

Van der Staaij (foto) zei tegen de congresgangers in Italië dat ons land “opnieuw slachtoffer zal worden van de koppige elite in media en politiek door christenen het natuurlijke leven onmogelijk te maken”. Met het woord ‘opnieuw’ verwees hij naar de openstelling van het huwelijk voor paren van hetzelfde geslacht op 1 april 2001. De SGP-voorman vreest nu dat Nederland de voorloper wordt van de invoering van het meerouderschap in de wereld. Hij riep de vertegenwoordigers van alle landen op om de belangen van kinderen te verdedigen en tegen de komst van het meerouderschap te stemmen.

Het Wereld Gezinscongres in het Italiaanse Verona duurt nog tot zondag en volgens de organisatie wordt op deze bijeenkomst “het natuurlijke gezin als de enige en duurzame eenheid in de samenleving bekrachtigd en verdedigd”. Volgens Italiaanse homo-organisaties is het congres niets meer dan een verkapte aanval op de rechten van lhbt’s. “Er bestaat in de wereld geen enkele wet die obstakels opwerpt voor het huwelijk tussen man en vrouw. Daarom is de verdediging van het traditionele gezin hypocriet en slechts een verhulling van de haat tegen deze minderheidsgroep,” aldus een activist in de Italiaanse media.