The Hague Pride 2019

Posted: 1 april 2019
Category: Binnenland , Nieuws

Van 6 t/m 9 juni 2019 wordt in Den Haag de eerste The Hague Pride gevierd. Het roze festival in de Hofstad werd tot afgelopen jaar gevierd onder naam ‘The Hague Rainbow Festival’ maar heeft vanaf dit jaar, een volgens organisatie, duidelijke internationale naam en doelstelling gekregen.

‘Don’t be afraid to CONNECT’ is het thema van de Pride 2019, een slogan die volgens de bedenkers exact benoemt waar het bij een Pride om draait. “Een boodschap die consequent zichtbaar zal zijn gedurende alle Pride activiteiten. Het creëren van eenheid, het wegnemen van (voor)oordelen en met elkaar in gesprek gaan vanuit een positieve insteek. Niet bang zijn voor het onbekende en elkaar respecteren ondanks onze verschillen.”

Van 6 t/m 9 juni zijn er een groot aantal activiteiten in Den Haag met als hoogtepunt de ‘Royal Rainbow Parade’, een kleurrijke koetsenparade die langs de monumenten van Den Haag zal rijden. De officiële Kick Off van The Hague Pride is in Filmhuis Den Haag. Daarna zijn er tal van maatschappelijke-, culturele- en feestelijke activiteiten op diverse locaties in de stad. Het grote afsluitingsfeest is op het Buitenhof. Kijk voor het hele programma op de website.