Taxi weigert dragqueen na Pride: 'Hierom is Pride nodig'

Posted: 6 augustus 2018
Category: Binnenland , Nieuws

Na afloop van het slotfeest van de Amsterdam Pride op de Dam zondag weigerde een taxichauffeur de Amsterdamse dragqueen Jennifer Hopleezz de toegang tot zijn auto. Het is niet de eerste keer. “Je wil gewoon correct behandeld worden.”

De bekende dragqueen, eigenaar van club Church en tevens ambassadeur van Amsterdam Pride stond even voor het voorval nog op het podium op de Dam voor de afsluiter van Pride 2018.

Geweigerd als dragqueen
Ze liep met twee anderen richting de taxistandplaats achter het Paleis op de Dam voor een rit richting huis. De taxichauffeur vooraan de rij deed zijn deuren op slot en wuifde Hopelezz weg. Hopelezz plaatste een opname van het voorval op Facebook.

“Ongelooflijk pijnlijk is het,” zegt Hopelezz, die in het dagelijks leven Richard Keldoulis heet. “Dan sta je net nog op het podium voor duizenden mensen voor zo’n hartstikke mooi evenement, en dan loop je vijftien meter van de Dam weer recht de realiteit in.”

Uiteindelijk kregen ze van een andere chauffeur nog een rit. Maar het is iets waar Hopelezz en andere dragqueens veel vaker tegenaan lopen, zegt ze. “Meestal gaat het goed, maar ook heel vaak niet. Ik heb vier verschillende verhalen gehoord van vrienden die afgelopen week zijn geweigerd. Mijn taxi reed twee weken geleden ook nog door toen ik in drag was.”

Eerder voorval
In 2014 liet een chauffeur Hopelezz en een andere dragqueen ook niet in zijn taxi, die zij hadden besteld. Ze diende daarover destijds een klacht in bij de taxicentrale.

“Uiteindelijk werd de chauffeur geschorst en ik kreeg een bos bloemen. Ik vond het ook wel triest voor die chauffeur, maar je wil gewoon correct behandeld worden. Het liefst vriendelijk, maar anders op zijn minst zakelijk.”

Ze heeft van het incident van zondag ook een melding gemaakt bij de taxicentrale waarvoor de chauffeur in kwestie reed, en heeft contact gehad met Roze in Blauw.

 

Bron: AD.nl