Streekvervoer vanaf woensdag in heel Nederland plat

Posted: 25 juni 2018
Category: Binnenland , Nieuws

Het landelijke streekvervoer gaat vanaf woensdag plat. Volgens vakbond CNV is de bemiddelingspoging voor een nieuwe cao in het openbaar vervoer mislukt.

“Dat betekent dat we onze leden bij de vervoersbedrijven oproepen om vanaf woensdagochtend het werk voor 72 uur neer te leggen. Helaas, we hadden het graag anders gezien”, zegt onderhandelaar Jean-Marie Severijns van CNV Vakmensen.

Koude douche

Vandaag zouden de bonden ook al gaan staken, maar die actie werd toen twee dagen uitgesteld om bemiddelaars volgens de bonden meer tijd te geven tot een oplossing te komen.

“We hebben nu een terugkoppeling gekregen van de bemiddelaars. De uitkomst is een koude douche. Er is nog geen licht aan het einde van de tunnel. De werkgevers weten van geen wijken; er blijkt geen enkele verbetering mogelijk. Dat betekent dat we vanaf woensdag volop in actie gaan.”

Loonsverhoging en (plas)pauzes

De buschauffeurs en het regionaal treinpersoneel staken voor een betere cao, met afspraken over vermindering van de werkdruk, een loonsverhoging van 3,5 procent en elke 2,5 uur een (plas)pauze. De cao geldt voor 12.000 werknemers.

De afgelopen maanden lag het streekvervoer vaker plat. Het FNV koos in die gevallen voor estafettestakingen, waarbij telkens in een bepaalde regio het werk werd stilgelegd.

Bron: RTL Nieuws