'Slappe' cliffhanger GTST trekt slechts 780.000 kijkers

Posted: 7 juli 2018
Category: Algemeen

De seizoensafsluiter van Goede Tijden Slechte Tijden heeft een stuk minder mensen geboeid dan voorgaande jaren. Trok de zomercliffhanger gemiddeld 1 miljoen kijkers, gisteren zaten 780.000 GTST-fans voor de buis.

De soap moest het dit jaar opnemen tegen het WK-voetbal. Om 20.00 uur ging ook het duel van België tegen Brazilië van start. Bovendien was de cliffhanger voor abonnees van Videoland al eerder beschikbaar.

Op Twitter praten kijkers na over de tegenvallende aflevering. Zo wordt het plot – Loes, de doorgedraaide assistente van Nina (Marly van der Velden), valt van een container en Nina blijft zeer waarschijnlijk leven  – niet spannend genoeg bevonden. Een enkeling zat nagelbijtend voor de buis.

De traditionele zomercliff werd dit jaar opnieuw opgenomen nadat de originele beelden te veel leken op een recente pijnlijke gebeurtenis in Amsterdam, waarna RTL besloot te gaan voor een afsluiter op een nieuwe locatie. Scriptschrijver Rohan Gottschalk kreeg er slapeloze nachten van. ,,Normaal doen we daar maanden over, nu moest alles in twee weken opnieuw worden gedraaid en liepen de gewone opnames ook door”, zei hij daarover tegen het AD.

Eerder deze week werd duidelijk dat Sjoerd Bouwhuis (Guido Spek) de soap zal verlaten. Actrice Cecilia Adorée is nieuw, zij duikt in de huid van Tiffy Koster, de dochter van Anton.

Het plot
Ludo kan Nina maar niet bereiken. Wanneer zijn ongemak groeit, zet hij alle middelen in om haar te vinden. Als Bing bijkomt in het ziekenhuis, wordt hij direct ondervraagd door de politie. Aysen achtervolgt Loes, die van een container valt. Nina schreeuwt om hulp uit een auto die elk moment geplet kan worden door een heftruck.