Roze in Blauw bestaat 20 jaar

Posted: 8 oktober 2019
Category: Binnenland , Nieuws

Roze in Blauw Amsterdam bestaat deze week 20 jaar. Om dit te vieren staat er de komende twee weken voor het hoofdstedelijke stadhuis op de Amstel een prachtige expositie met foto’s van 20 jaar Roze in Blauw (foto). Het zijn vooral foto’s van evenementen waar agenten van Roze en Blauw zichtbaar aanwezig zijn geweest zoals Roze Zaterdag, Pride Amsterdam, Roze Maandag (Tilburgse kermis) en Roze Woensdag (Nijmeegse 4-daagse).

Roze in Blauw is inmiddels een landelijk samenwerkingsverband van alle Roze in Blauw-teams uit alle politie-eenheden en diensten van de politie. Deze teams zijn aanspreekpunt voor de lhbt-gemeenschap binnen én buiten de politie. Politiemensen van Roze in Blauw bieden een luisterend oor, verwijzen door, bemiddelen en ondersteunen hen die melding of aangifte willen doen van lhbt-gerelateerde incidenten.

Vorig jaar om deze tijd kwam de Amsterdamse afdeling van Roze in Blauw zonder bestuur te zitten nadat Ellie Lust opstapte bij de politie omdat volgens de politieleiding haar tv-werk niet meer met haar politiewerk te combineren viel. Door haar vertrek ging ze ook weg als voorzitter van Roze in Blauw, dat ze toen negentien jaar geleden oprichtte met vice-voorzitter Frido Stein. Inmiddels zijn er zo’n dertig agenten actief binnen de Amsterdamse afdeling en is mede door de laagdrempeligheid van Roze in Blauw de aangiftebereidheid zeer groot. Maar ook na 20 jaar moet geconcludeerd worden dat Roze in Blauw nog altijd voorziet in een behoefte. Voor meer informatie over alle politie-eenheden en diensten van Roze in Blauw surf je naar de website.