Recordaantal LHBT-wensouders

Posted: 17 oktober 2019
Category: Binnenland , Nieuws

17-10-2019 | Zaterdag 19 oktober organiseert Meer dan Gewenst in Amsterdam weer een speeddate voor mensen die co-ouderschap willen in de Randstad (en omgeving) of die een donor zoeken of donor willen zijn. Er is een recordaantal aanmeldingen: er komen maar liefst 140 wensouders terwijl dat er normaal gesproken zelden meer dan 100 zijn.

Dat betekent dat er bijna 500 gesprekken worden ingepland, aan totaal 48 tafels. “Zo veel deelnemers hadden we nooit eerder op een speeddate,” aldus de organisatie. En dan staan er nog 60 vrouwen op de wachtlijst. Dat komt omdat er volgens de organisatoren te weinig mannen zich aanmelden die donor of donor-plus zouden willen zijn en omdat er meer vrouwen op zoek zijn naar een man(nenstel) voor co-ouderschap dan andersom.

Stichting Meer dan Gewenst zet zich al jaren in voor lhbt’s die een gezin wensen of hebben. De stichting organiseert informatieve bijeenkomsten over juridische, sociale, medische en wetenschappelijke aspecten van het lhbt-ouderschap. Ook worden borrels en speeddates georganiseerd waar roze wensouders elkaar kunnen ontmoeten. Klik hier voor meer informatie over Meer dan Gewenst en de speeddate in Amsterdam.