Orlando herdacht met een waarschuwing: 'Jongens, ga zo snel mogelijk weg van Grindr'

Posted: 7 juli 2018
Category: Binnenland , Nieuws

De 17-jarige Orlando Boldewijn is gisterenavond herdacht in de Haagse wijk Ypenburg. De jongen uit Rotterdam kwam daar in februari om het leven na een date via de homo-app Grindr. Na een vermissing van een week werd zijn lichaam gevonden in het water.

Aan de herdenking, die werd gevolgd door een stille tocht, doen tientallen mensen mee, onder wie familieleden en vrienden van Orlando.

‘Niet opgewassen tegen viespeuken’

Een vriendin sprak een waarschuwing uit: “Ik heb een boodschap voor alle jongeren onder twintig: ga zo snel mogelijk weg van Grindr. Want wat Orlando is overkomen, mag niet nog een keer gebeuren. Grindr is niet voor jullie. Wacht tot jullie zijn opgewassen tegen die viespeuken.”

Een 27-jarige man met wie Orlando had afgesproken, werd enige tijd na de vondst van het lichaam opgepakt. Hij is inmiddels weer vrij, maar blijft verdachte. Een woordvoerder van het OM zei gisteren tegen RTL Nieuws dat over een aantal weken wordt besloten of het OM de man gaat vervolgen. Justitie doet nog geen mededelingen over wat de jongen precies is overkomen. Er wordt nog onderzoek gedaan naar de dood van Orlando.