NS en Pride Amsterdam

Posted: 23 juli 2018
Category: Algemeen

28 juli t/m 5 augustus staat de binnenstad van Amsterdam weer op zijn kop tijdens de Pride Amsterdam. Verwacht een week vol activiteiten en gezelligheid met op 4 augustus de Canal parade als kers op de taart. Een dag van feest en spektakel waarbij zowel kleurrijke mensen als boten de grachten versieren.

PrideWalk en PridePark

Trap de week af met PridePark als de circa zevenduizend PrideWalk deelnemers aankomen in het Vondelpark en de Pride Amsterdam in het Openlucht Theater officieel geopend wordt. Zoals vorig jaar is er weer een regenboog aan LHBT activiteiten.Loop een rondje op de Rainbowmarket en laat je informeren, ga de strijd aan tijdens de vele sport en spel activiteiten of geniet van de verschillende optredens. Genoeg te zien en te doen, meer dan reden voor een bezoekje!

Meer activiteiten

Bezoek de expositie “I will speak, I will speak!” Atlas2018 in de Beurs van Berlage waarbij het verhaal wordt verteld van mensen die leven met hiv en aids doormiddel van honderden films en foto’s. Laat je verrassen tijdens de bijzondere theateravond Cabaret La Gaîté in het Tuschinski of neem een kijkje bij een van de locaties van SALON Queer waar door kunstenaars 15 aspecten van Queerness wordt besproken.

Canal parade

Als grote afsluiter zal de Canal parade, met dit jaar als thema ‘Heroes’, op 4 augustus de Amsterdamse grachten vullen met feestelijk versierde boten. Een waar spektakel waarbij liefde en vrijheid volop gevierd worden. Dat mag je zeker niet missen!

De botenparade met zo’n 80 boten is een wereldberoemd onderdeel van de Pride en ontbreekt ook dit jaar niet. Op zaterdag 4 augustus verzamelen de Paradeboten zich vanaf 11:00 bij het Scheepvaartsmuseum, vlakbij Nemo en het Centraal Station. De Parade start om 12.30 uur. De boten varen van oost naar west via het Oosterdok, de Prinsengracht, Nieuwe Herengracht, Amstel, Prinsengracht naar het Westerdok. Daar eindigt de Botenparade rond 17.00 uur.

Kijk voor informatie over het programma op pride.amsterdam

Bereikbaarheid

 

Reis naar station Amsterdam Centraal, want alle festiviteiten tijdens Pride Amsterdam zijn vanaf dit station goed bereikbaar. De trein brengt je naar hartje binnenstad. De Boten Parade op 4 augustus (Canal Parade) is ook goed lopend bereikbaar vanaf station Amsterdam Amstel.

We verwachten veel bezoekers tijdens de Canal Parade. Houd daarom rekening met extra drukte en plan je reis van te voren met de Reisplanner Xtra App. Blijf je tot laat in Amsterdam? Niet alle stations in Nederland zijn laat in de avond per trein nog bereikbaar. Houd daarom goed in de gaten welke trein je naar huis moet nemen om nog thuis te komen.

Pak voordelig de trein

Enthousiast geworden? Laat het feest al in de trein beginnen en reis nu voordelig met de NS Zomertoer.

Klik hier om zomertickets te bestellen