Nieuw online platform voor christelijke lhbti-jongeren

Posted: 8 oktober 2019
Category: Algemeen

Op vrijdag 11 oktober presenteren de LCC Plus Projecten de allereerste online community specifiek gericht op christelijke lhbti-jongeren. Het online platform is bedoeld voor christelijke lhbti-jongeren die op zoek zijn naar informatie, maar ook waar jongeren elkaar kunnen bemoedigen omtrent thema’s als seksuele diversiteit en geloof. Op HolyBe vloggen verschillende christelijke lhbti-jongeren over hun eigen leven, hun vragen en zoektocht. Tieners kunnen zo rolmodellen vinden en ook reageren en vragen stellen.

Op coming-out dag 11 oktober 2019 wordt in de Singelkerk te Utrecht de website gepresenteerd en gelanceerd. Joëlle Bakhuis, een van de initiatiefnemers: “Het begon met een droom, een idee. Op een mooie zomeravond 2018 werd dat idee uitgewerkt. Later werd het een team, wat stilletjes maar hard werkte aan de realisering. Vrijwillig en gedreven, omdat we vinden dat het nodig is dat het er komt.” Sanna de Boer, projectmanager van de LCC Plus Projecten vult aan: “Het is mooi om te zien dat wij op de coming-out dag als het ware uit de kast komen met deze nieuwe website. Want waar vind je als tiener/jongere nu informatie als je zelf lhbt’er en christen bent? In onze vlogs proberen we zoveel mogelijk onderwerpen aan te kaarten en het gesprek met de tieners en jongeren aan te gaan. Je bent namelijk niet de enige.” HolyBe is actief op YouTube, Instagram en Facebook zodat er een online community ontstaat van christelijke lhbti’s. Alles komt uiteindelijk samen op de website: www.holybe.nl.

Meer informatie over de LCC Plus Projecten, projecten voor de sociale acceptatie van lhbt’s in christelijke kring, is te vinden op www.lccprojecten.nl.