Nashville-verklaring terug in 'eenvoudige' variant en versie voor jeugd

Posted: 17 februari 2019
Category: Binnenland , Nieuws

De omstreden orthodox-christelijke Nashville-verklaring, ook wel omschreven als het ‘anti-homo pamflet’, wordt binnenkort in een vereenvoudigde versie uitgebracht. Ook wil de werkgroep een jeugdversie van het pamflet maken.

Dit heeft een woordvoerder van de werkgroep verteld aan het Algemeen Dagblad. De nieuwe versie zou een aantal misverstanden moeten verhelpen.

‘De vorige keer werd de tekst opgevat op een wijze die nadrukkelijk niet onze bedoeling was’, aldus de woordvoerder. ‘Het is goed om te weten hoe teksten door andermans ogen gelezen worden. Dus we gaan er zorgvuldig mee om, we willen misverstanden voorkomen.’

Naast de ‘eenvoudige’ versie zullen er waarschijnlijk nog meer varianten gaan verschijnen. ‘Bijvoorbeeld een vereenvoudigde versie voor de jeugd’, aldus de woordvoerder.

Ophef
De Nashville-verklaring, die kwam overwaaien uit de Verenigde Staten, zorgde eerder voor een hoop ophef. In de verklaring, die beschrijft hoe christenen moeten omgaan met geloof, seksualiteit en het huwelijk, staat onder andere dat homoseksualiteit, transseksualiteit en genderneutraliteit tegen het christendom in zouden gaan.