Mannen die seks hebben met mannen worden vanaf vandaag gestenigd in Brunei

Posted: 4 april 2019
Category: Algemeen , Buitenland , Nieuws

Brunei is zo klein als de provincie Gelderland, maar de daden zijn er gruwelijk. Volgens Amnesty worden mannen die seks hebben met mannen vanaf vandaag gestenigd in Brunei.Homoseksualiteit was al levensgevaarlijk in Brunei, in dat land in Zuidoost-Azië kon je als man die seks heeft met mannen al een gevagenisstraf van tien jaar krijgen, maar de wet wordt nu aangepast.

In 2014 werd de Sharia Wetgeving ingevoerd in Brunei. Vanaf 3 april wordt volgens mensenrechtenorganisatie Amnesty die wet aangescherpt met nieuwe wetgeving. Mannen die seks hebben met mannen, zowel volwassen als kinderen, kunnen vanaf dan worden gestenigd.“Het legaliseren van deze wrede en inhumane straffen is verwerpelijk”, zegt Rachel Chhoa-Howard van Amnesty.

“Sommige van deze ‘misdrijven’ – zoals seksuele handelingen tussen volwassen van hetzelfde geslacht – zouden niet eens als misdaad beschouwd moeten worden.”In welke landen is homoseksualiteit strafbaar?In 70 door Nederland erkende landen is het strafbaar om als man seks te hebben met andere mannen. In een tiental landen staat zelfs de doodstraf op homoseksualiteit.

Bron: Winq.nl foto: Google/Rainbow hands