Kijktip: #LikeMe

Posted: 5 november 2019
Category: Eigen Content

Ik stapte mijn auto in en dacht even om lekkere karaoke muziek te zoeken, om tijdens mijn rit lekker mee te blèren!

Ik kwam in een afspeellijst terecht van #LikeMe. De muziek vond ik zelf erg aanspreken, en nadat ik thuis aangekomen was, ben ik gaan opzoeken wat #LikeMe eigenlijk was. Al snel kwam ik erachter dat het een (kinder-serie) van Ketnet was.

LikeMe is een Vlaamse jeugdserie uit 2019 bedacht en geproduceerd door Thomas Van Goethem van Fabric Magic. De serie gaat over de avonturen van een groep tieners in een middelbare school. De reeks heeft een hoog musicalgehalte: er klinken bewerkingen van Vlaamse en Nederlandse klassiekers. Er doen veel jonge acteurs mee.

Caro en haar familie wonen in een dorpje in de Ardennen. Als enig kind heeft ze een unieke band met haar ouders en op school kan ze rekenen op een grote vriendengroep. Op een dag slaat het noodlot toe en wordt Caro’s mama ziek. De afstand naar het ziekenhuis wordt te groot om te overbruggen en daarom besluiten ze te verhuizen naar de stad. Daar moet Caro naar een nieuwe school, waar ze niemand kent. De grote, drukke stad is heel wat anders dan de kleine gemeenschap die Caro gewend is. Ze komt terecht in een omgeving met conflicten en een snoeiharde sociale hiërarchie. Al snel blijkt dat nieuwelingen op de school in een hoekje worden geduwd. De populaire meisjes maken het er niet makkelijker op. Toch probeert Caro nieuwe vriendschappen te smeden en haar schoolresultaten goed te houden. Ook thuis zorgt ze dat haar mama niets te kort komt.

Ik heb de afgelopen dagen de serie is bekeken. En ik zat zelf met een grote brok in mijn keel te kijken naar de serie. Er worden veel zaken besproken:

  • Het verlies van een dierbare
  • Pesten
  • Alleen zijn
  • Wraak
  • Liefde

Leuk detail: de serie #LikeMe toont ook een homo koppel met jonge zoon. Deze homo papa’s worden gespeeld door acteur Sven De Ridder en Vlaams zanger Gunther Levi.

Ik wil niet te veel gaan verklappen over deze serie, maar ik vindt het de moeite waard om te kijken.

Pak je zakdoeken en kijk #LikeMe

Bekijk hier de serie