Lieve Henk deel 2

Posted: 10 november 2019
Category: Eigen Content

Note voor de lezer vooraf; ik hoef geen medelijden van je, ik hoop alleen maar dat je eens om je heen kijkt,  misschien kan iemand wel een schouder gebruiken om heel even tegen aan te huilen wees er voor je zelf en elkaar natuurlijk!

Het begin…..

Weet jij het nog Henk dat ik vroeger uit school kwam, weer geslagen en bespot, het was altijd te dik en die brillioot dat was nog maar de fase van de basisschool. Toen kwam het VMBO kader, de ontdekking dat ik op mannen viel kwam daar niet echt goed binnen bij de populaire jongens dus ja wat ga je dan krijgen als pauze spelletje tuurlijk flikkertje pesten…. Onder toezicht van de geweldige docenten die het gedoogde binnen de school, want geen gedogen is makkelijker dan hulp bieden!

MBO weg van alles en opnieuw beginnen, maar als open homoseksueel is dat echt geen pretje want je bent de eeuwige minderheid ook al was toen statistisch gezien 1 op 10 het. Daar kwam ik op het MBO later wel achter in me eind jaar, toen iemand het mij vertelde na jaren eenzaam gepest te zijn, was ik met nog iemand homo, maar ja hij niet zo open als ik veranderde de situatie toen niet echt.

Dan maar gaan werken, nou ik kan je vertellen uit ervaring dat zelfs op het werk het nog een strijd is om te zijn wie je wil zijn, want homo’s snappen ze zelfs in de zorg niet.
Jaren lang was het hoe is het met Stefanie…. Stefanie weet je dat nog Henk de avonden waarin je gewoon niet meer kunt slapen omdat er door je hooft maar 1 ding gaat je zal nooit goed genoeg wezen voor niemand want zelfs wie je denkt te zijn is niet goed genoeg voor bepaalde mensen om je heen.

Vooral die eenzaamheid die was en is soms het ergste het gevecht die je nooit lijkt te winnen en ja voor mensen die dit lezen hoor ik jullie al denk “Kom op man je bent 32 zet je er over want wij hebben enz. enz.”  Ik ken het allemaal al, want ik hoor het dagelijks de onbegrip van mensen het niet snappen dat jij in de spiegel een monster ziet staan die  andere mensen om je heen niet zien. Eenzaam je hebt toch een vriend, maar leuke is ik kan mensen vertellen wat ik zie en voel maar begrijpen kan niemand dat gevoel want jij voelt de emotie en de ander niet.

Ook ik heb er een eind aan proberen te maken aan die eeuwige pijn, echter de titel zelfmoord specialist was me niet gegund want de tak brak af, ik leefde nog het zou een titel van een goed boek kunnen wezen. Jaren van therapie medicatie volgde en zijn er nu nog, elke dag is het een nieuw gevecht om van me zelf te houden, en Henk je weet hoe lastig dat is.

Waarom vertel ik dit eigenlijk tegen je want jij weet het…..

Omdat ik soms zo moe word als iemand bij the Voice weer een zielig ik ben gay en werd gepest toen ik het vertelde verhaal loopt op te houden, als kijker krijg je sympathie met zo jongen goed voor de kijkcijfers, maar God weet hoeveel mensen met die dingen te maken krijgen dagelijks, Maar het is aan ons wat wij er mee doen als wij ’s morgens opstaan hoor ik je nog zo zeggen Henk.

Zo is het elke morgen maken wij weer de keuze hoe wij het nu gaan leven! het is niet makkelijk maar als wij nu opgeven winnen wij nooit de Jackpot!

Mocht jij met gevoelens zitten waar je niet uitkomt, zoek hulp bij je familie, vrienden en  huisarts.
Denk je aan zelfmoord bel 0900-0113 en weet jij staat er nooit alleen voor!