Lieve Henk deel 1

Posted: 3 november 2019
Category: Eigen Content

Lieve Henk,

Van de week was ik op het 9 jarige bestaan van Soldaat van Oranje, dat in het zelfde jaar waarin wij in Nederland 75 jaar vrijheid vieren.

Laatst vroeg iemand aan mij waarom het verhaal van Soldaat mij zo aanspreekt want ik had immers de show al 33 keer gezien.Voor het eerst besefte ik mij dat dit heel bijzonder is dat ik daar nooit een echt goed antwoord op wist. Maar je gaat niet zomaar ergens 33 keer heen want het rondje blijft het zelfde het verhaal veranderd niet dus wat trekt mij dan 33 keer daar heen…..

Na bewust opzoek te gaan kwam ik tot het antwoord, vriendschap en keuzes die mensen maken als ze onder druk komen te staan. Het verhaal in de musical gaat vooral over Erik Hazelhof en zijn vrienden groep, en hoe elke individu de keuzes maakt als de oorlog uitbreek.

Bijzonder hoe een zwaar verhaal eigenlijk ook heel hedendaags kan wezen want wat als wij de oorlog nu eens vervangen door een veel luchter thema en de zelfde vriendengroep voor ogen hebben, en iemand zou gezegd hebben jongens luister ik val op mannen………

Welke keuzes zouden er dan gemaakt zijn in die tijd was dat taboe en zeker in de oorlog was het je dood, maar als we hem naar tegenwoordige tijd trekken, maken wij als vrienden dan ook geen keuzes we zeggen het is geaccepteerd maar is dat echt zo ik vraag het met af lieve Henk.

Had jij mij geaccepteerd als jij het van mij zou weten of wist jij het altijd al van mij?
Iets wat wij nooit zullen weten……