Leuke serie die je gezien moet hebben!

Posted: 19 maart 2019
Category: Eigen Content

In de eerste aflevering van de serie Please Like Me gebeurt achtereenvolgens dit: de vriendin van de 21-jarige Josh maakt het uit. Meteen daarna zegt ze te vermoeden dat hij op mannen valt, zoent Josh voor het eerst met een jongen, probeert zijn manisch-depressieve moeder zelfmoord te plegen en dwingt zijn vader hem min of meer bij haar (ze zijn gescheiden) te gaan wonen. Een hoop drama, inderdaad, maar ook: een hoop te lachen.

Er klinkt volop lof voor de manier waarop de makers homoseks en psychische problemen normaliseren. Maar het zijn ook de intelligente humor en de combinatie van absurdisme en realisme die Please Like Me de origineelste serie van het moment maken, in elk geval binnen de categorie ‘onuitstaanbare mensen die zich een (met allerhande beren bezaaide) weg door het leven proberen te banen’.

Iedereen is een ongemakkelijke eikel, maar wel een ongemakkelijke eikel die zich soms van een onzekere, lieve of ronduit ontroerende kant laat zien. Allemaal cirkelen de personages rond in dezelfde kleine sociale kring, met het huis van Tom en Josh als hartuitstortplaats. Naar elkaar luisteren vinden ze ingewikkeld, liever praten ze over hun eigen sores.

Hun egoïsme doet denken aan HBO’s Girls, die andere populaire tijdgeestvanger. Logisch dat Lena Dunham de serie warm aanbeval bij haar miljoenen Twitter-volgers; door te kijken naar seriepersonages die er maar niet in slagen hun existentiële onrust te sussen zegt zij… haar existentiële onrust te sussen. Het kan altijd erger, en anders wel grappiger.

Het eerste seizoen werd al in 2013 op de Australische zender ABC2 uitgezonden. Nu is deze serie ook op Netflix te zien!

Klik hier voor een trailer