Ik vraag mij al dagen af wat deze jonge man ons wilde vertellen

Posted: 30 oktober 2018
Category: Eigen Content

Op een koude zondag middag besloten mijn partner en ik om een wellness dag te doen. Heerlijk even ontspannen, maar vooral even ontsnappen aan de realiteit. Hoofd leeg, hernieuwde geest naderhand.

Met 4 graden stappen wij onze auto uit, zoekend naar de ingang. Een snijdend koude wind maakt het voor het gevoel winter.

Heeft u gereserveerd? Vraagt de balie assistente. ”Wij zijn vandaag gewoon op de bonnefooi hierheen gereden mevrouw”. We mogen naar binnen in de richting van de kleedkamers, wat overigens even zoeken is voor ons aangezien het voor ons de eerste maal in deze sauna is. Gelukkig is het systeem bij 9 van de 10 het zelfde en voelt het snel vertrouwd. Na onze badjassen te hebben aangetrokken lopen wij de trap af en stappen we door de openslaande deur zo de doucheruimte in. Het is tenslotte wel zo hygiënisch om daar ons middagje wellness te starten.

Eenmaal onder de douche start ook de vleeskeuring. Het is tenslotte een gemengde sauna. Toch werp je een blik op lichamen en edele delen, vergelijken is dus nog steeds alle daags.

Na ons helemaal te hebben gesopt onder de douche lopen we in de richting van de saunacabines. Het zijn er aardig wat. Ze bevinden zich rondom het grote zwembad dat van binnen naar buiten loopt. Daarom heen bubbelbaden en dompelbaden, waar gretig word genoten van zowel warm als steen koud water.
We starten in de panorama sauna. Lekker om mee te beginnen, lage vochtigheid en gemiddelde temperatuur van 70 graden. We nemen plaats in de stilte, het is tenslotte niet toe gestaan om geluid te produceren. Het zou een groot kippenhok geweest zijn als dat wel had gemogen.

Eenmaal op ons handdoek liggend beginnen na 8 minuten de zweet druppels te komen. Ik kijk op de zandloper en zie dat er bijna 15 minuten voorbij zijn. Eindelijk !

Het is goed om je na al die warmte koud af te spoelen. Koud douche eerst en daarna onder in het dompelbad. Ik voel mijn been en arm haren recht op komen, waarna een
heerlijk ontspannen gevoel neerstrijkt.

Na al deze zware inspanning nemen we plaats (met badjas) in het horeca gedeelte. Goed zorgen voor de buitenkant is 1 maar vergeet ook de binnenkant niet. Makreel salade met brood en een smoothie lijkt mij een prima idee.

Na de late lunch van 15 uur gaan wij richting buiten. Het is nog altijd 4 graden en lopen wij dus snel door in de richting van het grote bubbelbad wat zich buiten bevind.

We schuiven aan in het water, waar naast ons 2 nog 22 andere mannen en vrouwen liggen. Het bad is 1.5 meter hoger als de rest van het buiten gedeelte. Hierdoor kan je heel goed overzien wat er allemaal nog meer is.

We krijgen oogcontact met een jonge man van ongeveer 27 jaar. Hij komt naast ons liggen en zegt niets. Vanuit zijn ooghoeken begluurt hij ons regelmatig, maar durft niks te zeggen. Terwijl wij vertrekken richting de sauna’s naast de buitenpool volgen zijn ogen ons. Na ons tweede sauna moment lopen wij terug naar binnen en gaan aan de bar zitten. ”Een lekkere Texels biertje met een bittergarnituur alstublieft” zeg ik tegen de ober.

Terwijl wij bestellen komt de jonge man achter ons zitten. Hij bestelt een glas witte wijn met bittergarnituur. Het is een aardige drinker, 4 glazen in de tijd van het wachten op de bitterballen. Nog steeds werpt hij zijn blik op ons. De vette hap was lekker en wij besluiten nog 1 faciliteit te doen, de infrarood sauna.

We nemen plaats en drukke op de knop voor de lampen. Ze worden aangenaam warm. Het zijn er 3 in totaal welke alle 3 op de gewenste warmte kunnen worden gezet. Ik kijk door het raam naar buiten en daar loopt nogmaals de jonge man langs. Hij kijkt en loopt door. Onze laatste kijk op ons. Zijn blik was veranderd na 4 glazen…

Ik vraag mij al dagen af wat deze jonge man ons wilde vertellen. We zullen het wellicht nooit weten, en nee ik bijt niet.