Ik ben ook een mens met een kinderwens.

Posted: 13 november 2018
Category: Binnenland , Eigen Content , Nieuws

Het nieuws opende vanmorgen met een positief bericht en mijn hart maakte daarbij een klein sprongetje. Homoparen kunnen vanaf 2019 ook aankloppen bij een IVF-kliniek. Samen met een eigen gekozen draagmoeder kom je nu op een legale manier in aanmerking voor het starten van een gezin. En dat is goed nieuws.

Zoals jullie weten is één van de peilers van hlveh.com eerlijkheid en hoe eerlijk is het dat je een gezin kunt starten. Dat we daarin niet meer afhankelijk zijn van schimmige bedrijfjes of peperdure procedures, maar dat we de kans krijgen de wereld beter te maken. Want daar geloof ik heilig in.

Ik ben er van overtuigd dat ik een toffe papa zal zijn. Dat ik mijn levenservaring kan doorgeven. Dat ik creativiteit en verwondering kan aanleren aan zo’n nieuwe koter. En dat ik daar niet de enige in ben. Dat we de kans hebben om aan het spectrum van opvoeding en tolerantie iets toe kunnen voegen.

Maar ja, ik ben wel 46 jaar en  voel me iets te oud om nog als papa te starten.  Maar het mooie is; het kan. En als we één dezer dagen nog tegen een leuke baarmoeder aanlopen weet je het maar nooit.

^Cor