Huishoudbeurs écht de beurs voor vrouwen, is dat anno 2019 nog steeds zo?

Posted: 23 februari 2019
Category: Eigen Content

De Huishoudbeurs in RAI Amsterdam weet sinds 1950 wat vrouwen beweegt en is het grootste vriendinnenfeest van Nederland! Je vindt er de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van mode, verzorging, wonen, vrije tijd, culinair, gezondheid, workshops en nog zoveel meer!


Maar is anno 2019 de Huishoudbeurs nou echt alleen voor vrouwen??

Met nog geen ervaring op de Huishoudbeurs ging ik met niet al te grote verwachtingen heen. Wat ik wel las is dat je omver wordt gereden door trolleys, dat er veel mensen (vrouwen) zijn en ‘gratis’ spulletjes zijn.

Bij aankomst was het duidelijk te zien, dat er héél veel vrouwen naar de RAI te Amsterdam waren gekomen, om deze beurs bij te wonen.. Bussen vol hysterische vrouwen, vriendinnen die uit het metrostation kwamen om een dag gaan struinen op de beurs.

Nadat je de ticketcontrole had gepasseerd keek je al op het plattegrond en zag dat er was veel categorieën waren, van Family & Fun, Home sweet home, Shop till you drop, Cheers, Food & Drinks, Shop till you drop, Fashion & beauty tot Happy & Healthy.

Wat je toch veel zag, is dat er toch veel mannen op de been waren. Waren die mannen uit zichzelf gekomen, of moesten ze toch mee van hun partner?

Bij binnenkomst doken we gelijk de eerste hal in waar opvallend veel aandacht was voor erotica.
Dat heeft alles te maken met het thema: Liefde & Lust. Zo was er daar het Plein der Lusten, waar je een erotische virtual reality experience kunt beleven.
Maar er zijn meer ‘pikante randjes’: je kunt ook je beha laten pimpen, en er is aandacht voor erotisch dichten. Bezoek(st)ers kunnen advies vragen aan ‘sexperts’

Tuurlijk het beauty gedeelte was wel echt voor de vrouwen, maar de rest vond ik persoonlijk niet echt alleen voor vrouwen.

Tegenwoordig zijn er ook mannen die zich bezighouden met ‘mode, verzorging, wonen, vrije tijd, culinair, gezondheid’. Het is anno 2019 niet meer dat de vrouw zich bezig hier mee houdt.

Wat mij heel erg ergerde tijdens de beurs is dat er veel vrouwen dingen waren.. Vrouwen konden zich opmaken, konden hun haren laten doen.. nagels laten style of noem het maar op, maar niet echt dingen voor de man… De meeste fysiasisten waren ook echt aan t blèren van mevrouw, mevrouw, mevrouw…. maar er werd geen aandacht aan de man geschonken!

Er was op de beurs veel naar te kijken, van grote bedrijven die workshops gaven, naar food/drink trucks waar je kon proeven.. De beurs geeft je veel inspiratie voor je thuis situatie. Ze presenteren producten die je thuis kan gaan gebruiken.

En toen stonden we ineens op de 9 maanden beurs.. (wist ik veel dat dat tegelijkertijd was)..
Zelf was dat niet mijn smaak, want ik heb geen baby in mijn buik.. of nog een kinderwens.. dus uit die hal liepen we snel terug en gingen we snel terug naar de beauty, waar we ook begonnen waren. Ik denk dat anno 2019 een man best wel iets met make-up doet, en misschien wel advies wil over specifieke dingen.

Het was zeker een geslaagd dagje, maar om de Huishoudbeurs echt voor vrouwen te noemen, vind ik niet!