Homoseksualiteit en het Christendom. Wat moet je ermee?

Posted: 18 maart 2020
Category: Algemeen

Vele Christenen zullen het zich minimaal één keer in hun leven afvragen. Homoseksualiteit. Wat moeten we daarmee? Menig homoseksueel zal het zich minimaal één keer in zijn of haar leven afvragen. Christen zijn, kan dat wel?

Het lijkt een vraagstuk waar vielen zich over breken, maar nog meer dan dat waar grote verdeeldheid over heerst.

Een boek schrijven dat beladen is met argumenten tegen of voor is makkelijk. Je neemt een standpunt in en verdedigd het.

Maar dat is niet de insteek van dit boek. De titel erkent dat het onderwerp een doorn in het vlees is en dat daaruit een hulpvraag ontstaat. Hoe gaan we hier mee om?

Er zijn vier groepen mensen die mogelijk geholpen worden met dit boek.

  • Doelgroep 1: De hetero christen die geconfronteerd wordt met niet hetero mede christenen;
  • Doelgroep 2: De homo christen die zoekt naar verklaringen die hem of haar helpen in het geloof;
  • Doelgroep 3: De hetero christen die hoort over het fenomeen maar niet direct er mee te maken heeft;
  • Doelgroep 4: De homo (jongere) die zich aangetrokken voelt tot geloof in God maar niet weet of de twee te verenigen zijn. Of wat daarvoor nodig is.

Schrijver Storm Van Engelen, deelt vanuit zijn eigen ervaring, maar houdt steeds beide kanten van de medaille in gedachten. Het doel is dan ook een brug te slaan tussen voor- en tegenstanders, maar vooral om de homo christen een hart onder de riem te steken.

Hij geeft namelijk ook een kijkje achter de schermen van de overwegingen die elke homo christen moet maken voor hij of zij hiervoor uit kan komen.

Zo hoopt hij dat hetero christenen meer snappen van de belevingswereld van de niet hetero christenen.

Daarnaast deelt hij wat in onderzoeken naar de culturele context en vertalingen van de bronteksten van de Bijbelteksten naar voren is gekomen. En waarschuwt hij voorzichtig te zijn als homo. Ook al zijn er genoeg mensen die goede coming outs hebben gehad in het Christendom, toch zijn er ook pijnlijke gevallen, waar hij anderen voor probeert te behoeden.

Dit is geen anti Christendom boek. Het roept op om naar voorbeeld van Jezus compassie en geduld te hebben voor mensen die vanuit hun eigen opvoeding een niet zo tolerante houding aannemen.

Hoewel dit boek de homo man als uitgangspunt neemt, geldt vrijwel alles ook voor de homo vrouw, biseksueel en de transgender. Hij noemt hen dan ook Regenboog Christenen.

Idealiter komt er een dag dat het symbool van de Regenboog geldt voor alle soorten christenen, hetero’s en niet hetero’s, maar tot die tijd eerst maar eens kijken hoe we nader tot elkaar kunnen komen.

HELP! Homo Kinderen In De Kerk is te verkijgen via mijnbestseller.nl/stormvanengelen in E-boek en Softcover.

Misschien ook wel leuk..

Deel het op Social Media