Homofobe hoofdredacteur weer in opspraak

Posted: 9 april 2019
Category: Nieuws

Voormalig hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad Mariska Orbán-de Haas is afgelopen weekend weer in opspraak geraakt nadat zij enige tijd geleden ook al in het nieuws kwam na enkele homofobe uitspraken. Dit maal uitte ze kritiek op de actie van weekblad Donald Duck waarin afgelopen week voor het eerste een lesbisch stel te zien was. “Dominante lhbt-indoctrinatie,” aldus Orbán-de Haas op haar twitteraccount.

In de laatste editie van de Donald Duck zitten twee verliefde vrouwen aan een tafeltje. Eén van deze vrouwen kreeg een zwarte hoed en baard met stift aangemeten van de voormalig hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad (foto). “Onze Donald Duck even politiek incorrect aangepast. Kunnen onze kinderen hem lezen zonder dominante lhtb-indoctrinatie,” aldus Orbán-de Haas. Haar actie onderbouwt ze met: “Opvoeden doe je zelf.” Veel twitteraars stoorden zich aan de actie en plaatsten uit protest foto’s van gelukkige, zoenende homostellen.

Mariska Orbán-de Haas was van september 2010 tot januari 2014 de hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad en bij haar aanstelling liet ze weten zeer ongerust te zijn als haar zoon homo zou blijken te zijn. “Omdat homo’s nu eenmaal schokkend veel sekspartners hebben in hun leven. En heel veel meisjes die lesbisch zijn, zijn vroeger misbruikt.” Twee jaar later haalde Orbán-de Haas weer het nieuws door in een televisie-interview (video) zich fel uit te laten tegen het opvoeden van kinderen door homoseksuele ouders. Toen zei ze dat elk kind een vader en een moeder nodig heeft. “Opgroeien zonder voorbeeld is schadelijk,” aldus Orbán-de Haas. Ook vroeg ze zich af waarom homo’s burgerlijk willen zijn. “Ze willen trouwen en kinderen adopteren terwijl ze zich tegelijkertijd op een boot optutten als opgedirkte travestieten die zich allesbehalve burgerlijk gedragen.”