Homofobe fastfoodketen niet welkom

Posted: 21 oktober 2019
Category: Buitenland , Nieuws

21-10-2019 | De Amerikaanse fastfoodketen Chick-fil-A, dat vorige week zijn eerste filiaal opende in Groot-Brittannië, zal naar alle waarschijnlijkheid binnenkort haar deuren al weer moeten sluiten. Chick-fil-A is één van de grootste fastfoodketens van de Verenigde Staten maar staat ook bekend om het homofobe gedachtegoed van de leiding. De lhbt-gemeenschap in het Britse Reading, waar het eerste filiaal van Chick-fil-A onlangs feestelijk werd geopend, protesteerde fel tegen de komst van de keten. Het winkelcentrum waar Chick-fil-A haar eerste filiaal opende heeft inmiddels laten weten dat de verhuurperiode niet verlengd zal worden.

Aan het hoofd van Chick-fil-A, met ruim 1600 filialen in heel Amerika, staat een zeer christelijk familie die al enkele malen in opspraak raakte door homofobe denkbeelden en uitspraken. In 2012 zei een woordvoerder van Chick-Fil-A tijdens de discussie rond de legalisering van het homohuwelijk in de VS dat het bedrijf zich altijd in woord en daad zal blijven verzetten tegen “verderfelijke zaken als homoseksualiteit”. De leiding treedt volgens Amerikaanse media niet meer in de openbaarheid met homofobe uitspraken maar steunt inmiddels organisaties die strijden tegen de rechten van lhbt’s financieel.

In Canada was begin 2018 ook fel verzet tegen de komst van Chick-fil-A, maar de lhbt-gemeenschap daar wist niet te voorkomen dat inmiddels meerdere filialen zijn geopend. In de thuishaven van Chick-fil-A hadden lhbt-activisten de afgelopen jaren meer succes. Filialen van Chick-Fil-A zijn inmiddels niet meer welkom op de luchthavens van New York.
Ook de gemeentebesturen van San Antonio, Chicago, Boston en San Francisco besloten al dat de waarden en normen van Chick-fil-A in strijd zijn met de waarden en normen van hun stad en dat de fastfoodketen daarom niet meer welkom is in hun stad. Ook tientallen studentenverenigingen hebben inmiddels met succes geprotesteerd tegen de komst van een vestiging van Chick-Fil-A op hun campus.

bron: gaysite.nl