Homofilm met obscure randje

Posted: 28 januari 2019
Category: Eigen Content

Als je eens een film wilt zien die niet gaat over jongens die twijfelen over hun geaardheid of die verliefd worden op een hetero dan ben je vaak bij een arthouse film aan het juiste adres. Oké, ik geef toe, ik heb de film echt in eerste instantie gekozen omdat het gaat over de adult industrie in de gayscene. De eerste scene voldoet dan ook volledig aan mijn verwachtingen. Leuk blond ventje die iemand lokt in een darkroom en zich laat vastbinden op bed. Maar als je lichaam net lekker begint te reageren, komt er een heftige twist die de boel weer volledig tot rust brengt. er komt zelfs een kleine walging in me op.

Knife + Heart of zoals ie officieel heet “Un Couteau Dans Le Coeur” is precies dat wat je van Franse cinema verwacht. Mooie filmische scenes en geen schroom voor uitdieping van het verhaal.  De film beschrijft de jaren ’80 van de homo porno. Een kleine studio waarin de producente haar eigen leven gebruikt om de scenes op te nemen.  Ja producente, want niet allen de mannen komen hier aan hun trekken. Ook de lesbische liefde wordt mooi en intens in beeld gebracht.

Ik geef deze film de absolute score en gun m jou de twee uur kijkplezier. Waarschijnlijk zal je een streamingsdienst of betere dvd-winkel  moeten aanspreken, want het is niet duidelijk of deze film de bioscoop na het festival nog aan gaat doen.

Misschien ook wel leuk..

Deel het op Social Media