Homo toegetakeld in Dordrecht

Posted: 23 juni 2018
Category: Binnenland , Nieuws

Een Dordtenaar is gisteravond in zijn woonplaats mishandeld vanwege zijn homoseksuele geaardheid. De man had net het café The Mood verlaten toen drie jongens hem uitscholden voor ‘kankerhomo’. Vervolgens deelden ze ook klappen uit aan het slachtoffer. Die stapt vandaag naar de politie om aangifte te doen.

Het incident vond plaats ter hoogte van het restaurant Shabu Shabu, pal tegenover het Scheffersplein. De twintiger hield aan de mishandeling onder meer een pijnlijk hoofd en vinger over. Burgemeester Wouter Kolff heeft inmiddels al contact gezocht met het slachtoffer, dat ontdaan is van wat hem is overkomen.

Pink Monday

Saillant detail is dat het slachtoffer uit het café kwam waar enkele maanden geleden nog een speciale Pink Monday werd gehouden vanwege anti-homogeweld.

Op het sociale medium verdedigt het slachtoffer zichzelf nog, omdat iemand denkt dat de twintiger zich ‘expliciet wellustig’ zou hebben geuit naar het drietal. ,,Ik heb me niet wellustig geuit naar een andere man, liep gewoon alleen op straat. Anyway: bij een gewoon straatbeeld horen ook knuffelende jongens’’, reageert hij.

Bron: AD.nl