'Homo door mijn Iphone'

Posted: 4 oktober 2019
Category: Buitenland , Nieuws

03-10-2019 | Een Russische man heeft een rechtzaak tegen Apple aangespannen en eist bijna 14.000 euro van het bedrijf omdat hij claimt dat zijn iPhone hem homoseksueel heeft gemaakt. Volgens The Moscow Times is het allemaal begonnen toen de heer Razumilov in 2017 een betaalapp voor cryptovaluta downloadde. Deze zomer kreeg hij plots, via die app, ongevraagd 69 gaycoins, een vorm van lhbt cryptogeld, gestort van een anonieme donor. “Veroordeel niet zonder het te proberen,” was de boodschap bij het kadootje.

In zijn klacht tegen Apple staat te lezen: “Ik dacht, inderdaad, hoe kan ik iets veroordelen als ik het nooit heb geprobeerd? Ik besloot een relatie met een man te proberen.” Hij vervolgt: “Nu, na twee maanden, kan ik vaststellen dat ik vast zit in een relatie met iemand van dezelfde sekse en ik kom er niet uit. Ik heb een vaste vriend en ik weet niet hoe ik dit aan mijn ouders uit moet leggen. Nadat ik dat bericht via de app op mijn iPhone heb ontvangen is mijn leven veranderd, en niet op een goede manier. Ik ben bang dat mijn leven nooit meer normaal zal worden.” Razumilov beschuldigt Apple ervan hem op een manipulatieve manier richting homoseksualiteit gedreven te hebben. Hij zegt dat de geeiste miljoen roebel compensatie is voor de opgelopen “morele en geestelijke schade”. Het lokale gerechtshof in Moskou heeft een zitting uitgeschreven voor 17 oktober om de claim nader te onderzoeken.

Een jaar geleden liet Apple baas Tim Cook nog weten dat hij zijn homoseksualiteit beschouwt als het grootste kado van God. Toen nieuwzender CNN hem vroeg of hij trots was op zijn geaardheid zei Cook: “Ik ben zeer trots op mijn homoseksualiteit, absoluut!”

(Bron: gaysite.nl)