HLVEH.com gaat voor meer tolerantie voor homoseksualiteit in Nederland

Posted: 20 juli 2018
Category: Binnenland , Nieuws

NEDERLAND – HLVEH.com (Hoop Leeft Voor Eerlijke Homoseksualiteit). HLVEH.com is een samengestelde groep die zich inzet voor de acceptatie van homoseksualiteit.

Volgens het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) blijkt dat in 2018 een stuk meer Nederlanders tolerant (74%) zijn tegenover lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders (LHBT*) dan tien jaar geleden (53%)

In april kwamen Sjanelle (21), Kevin (30) en Stef (23) elkaar tegen en wilden graag wat voor de LHBTI community betekenen. De groep had al enige ervaring met een community, maar wilde graag meer betekenen voor de maatschappij. Samen besloten zij Het leven van een homo.com te starten in april.

Door een concurrentie strijdt op Facebook wilde zij een unieke pagina zijn en zijn zij in juni overgestapt naar HLVEH.com

Je merkte dat Nederland zat te wachten op een pagina zoals wij deze hebben. Mensen die zich zelf zijn en blijven.. Het aantal volgers voor de pagina groeide en groeide. Toen zij de 1000 volgers hadden bereikt, merkte de groep op dat er meer redacteurs nodig waren, zo kwamen Cor (46), Richard (31), Giovanni (20) en Mellanie (19) bij de redactie.

De nu 7 redacteuren delen hun leven in goede tijden, maar ook in slechte tijden. Ze bespreken onderwerpen die hen interesseren. Ze delen artikelen waar extra aandacht aan besteed moet worden, maar ze bieden ook een podium aan mensen die hen inspireren.

De huidige redacteuren komen overal vandaan, Zo komt Stef uit Alkmaar, Sjanelle uit Maastricht, Kevin, Cor en Giovanni uit regio Rotterdam, Richard uit Groningen en Mellanie uit Drenthe.

De groep redacteurs zijn een hecht team, ‘’Wij wonen niet bij elkaar in de buurt, maar spreken elkaar dagelijks. Er is een hechte band ontstaan en het is een echt goed team’’ verteld Kevin tegen ons.

Naast Facebook zijn wij ook actief op Instagram en hebben wij een eigen website, waar wij leuke content op zetten, maar waar wij ook een uitgelichte evenementen kalender hebben.

Doordat wij laten zien wie wij zijn, en laten zien dat wij eigenlijk ‘dood normale’ mensen zijn, hopen wij dat de tolerantie nog meer toeneemt in Nederland en daar buiten. Onze droom is dat er geen mensen uit de LHBTI gemeenschap meer in elkaar worden geslagen of mishandeld worden.