Haar om je voor te schamen?

Posted: 1 augustus 2018
Category: Algemeen

Ooit lang geleden, maar dan ook echt lang geleden, bestond ons lichaam uit een stevige laag met haar. Dat hadden we dan ook hard nodig want kleding was zeker nog niet uitgevonden. Al dat haar zorgde ervoor dat we niet extreem snel afkoelde of anderzijds het niet te warm hadden.

Waren we in eerste instantie vooral niet bij onze ouders weg te slaan, die dan voor de nodigde beschutting zorgden. Er kwam een tijd dat die moederschoot niet meer zo behagen voelde. Ook in vroeger tijd hadden we de drang om zelfstandig te zijn en vanaf de pubertijd zorgde de natuur ervoor dat we ons eigen beschermlaagje gingen creëren.

Wat dat betreft is er niet veel veranderd. Oké we hebben nu de vrolijkste kleuren om onze eigen identiteit te laten zien, maar ook nu is de pubertijd het moment waarop we veranderen naar volwassenheid. En daarbij hoort seks.

Ja het is even een overgang van de kinderlijke tijd naar liefde en lust, maar wel van belang om t over ons lichaamshaar te hebben. Want als we het haar om te beschermen niet meer nodig hebben, waarom groeit het dan nog wel om sommige plekken.

Dat is simpel. Het is een natuurlijk lokmiddel. Zoals je misschien wel es hebt gemerkt. Er komt een flinke geur af en dat is niet alleen zweet. Die geur is bedoeld om een partner te lokken. Blijkbaar hebben we ooit een tijd gekend dat we wild werden van die geuren. En omdat je dan gelokt wordt naar plekken die vaak bedekt zijn hebben we dat in onze preutse tijd schaamhaar genoemd.

Tegenwoordig hebben we allemaal lekkere sprays en apps om de ander te lokken, maar ja is dat t scheren en pijn nou allemaal waard.