Google verwijdert toch 'homogenezingsapp'

Posted: 30 maart 2019
Category: Buitenland , Nieuws

Homo-organisatie The Human Rights Campgain (HRC) heeft eerder deze week Google verwijderd van de lijst van homovriendelijke bedrijven omdat het bedrijf weigerde een zogenaamde ‘homogenezingsapp’ uit de Play Store te verwijderen. Volgens de gewraakte app is homoseksualiteit een verslaving en bood de app hulp bij het veranderen van iemands geaardheid. Volgens deze conversietherapie kon een homoseksueel weer heteroseksueel worden. De app werd aangeboden door de Amerikaanse kerk Living Hope Ministrie. Deze ontkent echter dat de therapie in de app was verwerkt. Op de website van de kerk wordt echter wel verwezen naar “gesprekken met mensen die worstelen met homoseksuele gevoelens”.

Een petitie van belangenorganisatie Truth Wins Out heeft Apple, Microsoft en Amazon wel doen besluiten de app uit hun store te verwijderen. De petitie werd ondertekend door meer dan 140.000 personen. Google liet de app echter staan. Maar na alle commotie van de laatste dagen en het feit dat HRC Google niet meer als homovriendelijk bedrijf ziet, heeft de techgigant de ‘homogenezingsapp’ alsnog uit de store verwijderd. “Na uitgebreid overleg met belangenverenigingen, het nader bekijken van ons beleid en door ook de app beter te bestuderen en in te zien dat het inderdaad met conversietherapie te maken heeft, hebben wij besloten de app uit de Play Store te verwijderen,” aldus een woordvoerder van Google.

Human Right Campaign heeft het besluit van Google met gejuich ontvangen. HRC-president Chad Griffin: “We zijn blij dat Google de juiste beslissing heeft genomen door de app uit hun store te verwijderen. Zogenaamde ‘genezingstherapie’ is een achterhaalde praktijk die gelijk staat aan kindermishandeling, waarvan bewezen is dat het gevaarlijk is voor de slachtoffers.”