Genetische test voorspelt geaardheid

Posted: 21 oktober 2019
Category: Buitenland , Nieuws

21-10-2019 | In België is de afgelopen weken ophef ontstaan over een nieuwe app die op basis van DNA zou kunnen aangeven ‘hoe homoseksueel’ iemand is. Volgens Belgische media belooft het Brusselse GenePlaza klanten een antwoord op de vraag ‘How gay are you?’. De app zou zich baseren op een studie naar de erfelijkheid van seksuele geaardheid die eind augustus in het wetenschappelijk magazine Science verscheen.

De app kost 5,50 euro en als je de data van je eigen DNA invoert voorspelt de app hoe groot dat kans is dat je homo bent. Eén van de onderzoekers die meewerkte aan het onderzoek dat twee maanden geleden in Science verscheen heeft inmiddels laten weten dat hun onderzoek niets zegt of kan voorspellen over de individuele geaardheid van een persoon. Het is dan ook zeer onwaarschijnlijk dat op basis van dit onderzoek de geaardheid van een individu kan worden vastgesteld. “Deze app gaat je dus niets zeggen over je geaardheid,” aldus de onderzoeker in de Belgische media.

De onderzoekers hebben enige tijd geleden het Brusselse GenePlaza in een brief gewezen op de onterechte claim die het bedrijf in de app heeft. Ze hebben GenePlaza verzocht de app offline te halen. Inmiddels is één en ander aangepast in de app en is de disclaimer herschreven, maar de app is nog altijd beschikbaar.

bron: gaysite.nl

Misschien ook wel leuk..

Deel het op Social Media