Gemeente Hoeksche Waard hijst vrijdag de Regenboogvlag voor de Comming Out Day

Posted: 8 oktober 2019
Category: Binnenland , Nieuws

Aanstaande vrijdag is het de tiende viering van de Nationale Coming Out Day en de gemeente Hoeksche Waard hangt daarbij dit jaar voor het eerst de regenboogvlag op bij beide gemeentehuizen. In Maasdam zal wethouder Blaak om 8.00 persoonlijk de vlag hijsen. Wie daarbij wil zijn is van harte welkom.

Op de Coming Out Day wordt aandacht besteed aan het moment dat een homo, lesbienne, biseksueel of transgender (LHBT-er) openlijk voor zijn of haar geaardheid of genderidentiteit uit kan komen en dat dit niet overal vanzelfsprekend is.

Dat deze veelkleurige vlag gehesen wordt op de gemeentehuizen in de Hoeksche Waard is een bijzonder moment, dat onder andere voortkomt als reactie op de omstreden Nashville-verklaring van begin dit jaar. Daaruit volgde het initiatief om van de nieuwe gemeente Hoeksche Waard een regenbooggemeente te maken, waarbij alle inwoners zichzelf mogen zijn, los van hun geaardheid of gender. Voor de naar schatting honderden LHBT-ers die op het eiland wonen kan het hijsen van de regenboogvlag door de lokale overheid een steun zijn bij het accepteren van zichzelf en het ervoor uit durven komen naar de naaste omgeving. Voor deze mensen is ook de belangengroep LHBT in de Hoeksche Waard actief.