Gaybrapad op trappen naar Belfort Almere

Posted: 30 september 2019
Category: Binnenland , Nieuws

ALMERE – Almere krijgt eindelijk een ‘gaybrapad’. Het wordt geen echt zebrapad, maar komt wel op een spectaculaire locatie: de trappen die naar het horecaplein Belfort leiden. De onthulling is waarschijnlijk op zaterdag 2 november als er in Almere voor het eerst een Pride Walk wordt gehouden. Of mogelijk al eerder: op vrijdag 11 oktober als de gemeente bijna 24 uur lang Coming Out Day organiseert.

Een gaybrapad is al in een aantal steden te vinden. Het is een soort zebrapad in regenboogkleuren, waarmee wordt aangegeven dat de bezoeker te maken heeft met een homovriendelijke gemeente. Al langer werd gepleit voor zo’n pad in Almere, maar verkeerstechnisch heeft het nogal wat voeten in de aarde. De trappen naar Belfort zijn een uitstekend alternatief, zeggen Suzanne van de Laar (Miss Leather Nederland) en Mario Pot die in Almere een eigen COC-community willen opstarten die zich richt op de gehele LHBTIQ+-gemeenschap (Lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender, interseks,queer). Ook wethouder Jerzy Soetekouw ziet graag zo’n gemeenschap in de stad ontstaan en nodidge daarvoor verschillende partijen om tafel uit. Naast het COC zijn dat Diversity, Bureau Gelijke Behandeling, Avanti en het transgendernetwerk.

11 oktober
De gemeente pakt groots uit op Coming Out Day, vrijdag 11 oktober. De hele dag zijn er activiteiten in het centrum.
Daarnaast wordt er voor het eerst in de geschiedenis van Almere een Pride Walk georganiseerd op zaterdag 2 november door de initiatiefnemers van een Almeerse COC-community: Suzanne van de Laar, Mario Pot en Rob Boeve. Almere heeft nog geen eigen afdeling van deze belangengroep. Tijdens de Pride Walk wordt een grote regenboogvlag door de stad gedragen en geven deelnemers aan dat zij respect hebben voor seksuele diversiteit in de samenleving.