Dramaserie Anne+ op Tribeca Filmfestival

Posted: 25 maart 2019
Category: Algemeen

De spraakmakende Nederlandse dramaserie Anne+ is geselecteerd voor het NOW-programma op het toonaangevende Tribeca Film Festival in New York. In het bijzijn van scenarist Maud Wiemeijer en regisseur Valerie Bisscheroux zal Anne+ haar Noord-Amerikaanse première met twee afleveringen beleven.

Daarnaast is Anne+ ook geselecteerd voor vertoning op INPUT 2019, een conferentie speciaal voor publieke omroepen. Eerder was de serie geselecteerd voor de short form competitie van het internationale festival Series Mania in Frankrijk en kreeg het volledige seizoen een Stadsschouwburg première tijden het Nederlands Filmfestival.

Anne+ vertelt het verhaal van de lesbische twintiger Anne, die in Amsterdam woont en studeert. In elke aflevering staat een andere liefdesrelatie van Anne centraal. We volgen haar ontwikkeling gedurende vier jaar, kijken mee met haar turbulente liefdesleven, leren haar vrienden kennen en ontdekken hoe verschillende relaties haar hebben gevormd tot de persoon die ze nu is.

De zes afleveringen zijn bij BNNVARA en 3LAB op NPO 3 uitgezonden en zijn nog steeds online te zien op het Anne+ YouTubekanaal en NPO3.nl.