De regenboogvlag kan uit: er komt een Canal Pride in Zwolle!

Posted: 22 juni 2018
Category: Binnenland , Nieuws

De initiatiefnemers van Roze Zaterdag 2020 Zwolle kregen helaas te horen dat Zwolle niet was gekozen als Roze Stad voor 2020. Ondanks dat er geen officiële dag wordt georganiseerd zal Zwolle wel roze kleuren tijdens een Pride Weekend.

Het klapstuk van dit Pride Weekend moet de ‘Canal Pride’ worden met het thema Join the Heartbeat. Het belangrijkste doel was met de Roze Zaterdag de zichtbaarheid van LHBTI-organisaties te vergroten. Om er tóch nog wat mee te doen wordt er nu dus een Pride Weekend georganiseerd. De LHBTI’ers willen laten zien dat ze trots mogen zijn op wie zij zijn en van wie zij houden.

Door samenwerking met lokale ondernemers, het open karakter en de laagdrempeligheid van de botenparade wil de organisatie de verbinding aan gaan met de Zwolse bevolking en alle
bezoekers van de parade.

Eerste in Overijssel

Het zal de eerste keer zijn dat in Overijssel een Canal Pride georganiseerd wordt. De organisatie hoop dat de Zwolse editie net zo’n succes gaat worden zoals de Pride in Amsterdam, Utrecht en Leeuwarden.

Dus haal je matrozenpakje tevoorschijn, blaas de ballonnen maar vast op en haal je mooiste boot tevoorschijn voor Canal Pride Zwolle 2020!

Bron: In de buurt