De Regenboog zoekt lhbt+-buddy's

Posted: 4 april 2019
Category: Binnenland , Nieuws

Vrijwilligersorganisatie De Regenboog Groep is op zoek naar lhbt+-buddy’s. De Regenboog biedt hulp aan lhbt’s wiens leven (tijdelijk) uit balans is vanwege meervoudige problematiek en psychische klachten.

Bijvoorbeeld een homoman met hiv of hepatitis C die vanwege deze diagnose in een depressie raakt, als gevolg daarvan in een sociaal isolement terechtkomt en door de neerwaartse spiraal ook andere problemen heeft gekregen. Of een lesbische vrouw die het door haar psychiatrische klachten maar niet lukt om regelmaat in haar leven aan te brengen, sociale contacten aan te gaan of gevoelsgenoten te ontmoeten. Buddy’s van De Regenboog kunnen deze personen begeleiden en zo het verschil maken in iemands leven.

De Regenboog zoekt buddy’s die zich solidair voelen met mensen die het wat minder goed hebben, oordelen niet, en staan open-minded in het leven. Voordat ze beginnen met de ontmoetingen, ontvangen de buddy’s een training en informatie over homoseksualiteit, coming-out en veel voorkomende problemen en hulpvragen. Een buddy spreekt regelmatig af met iemand uit de doelgroep en is er om samen mooie en moeilijke momenten te delen en de dagelijkse sleur te doorbreken. Een buddy neemt geen klussen uit handen, maar helpt op weg en stimuleert om weer zaken op te pakken. Een buddy krijgt tijdens het ontmoetingstraject begeleiding van de Regenboog Groep.

Klik hier voor meer informatie over De Regenboog Groep en de lhbt+-buddy’s.