De Finale van het COC Songfestival 2019

Posted: 24 oktober 2019
Category: Binnenland , Nieuws

24-10-2019 | Tijdens de grote finale van het COC Songfestival 2019 strijden elf inzendingen om de meeste ‘douze points’. Het is de 25ste editie van deze ‘regenboogliedjes’ wedstrijd die op zaterdag 9 november wordt georganiseerd in het Munttheater in Weert. De vakjury is inmiddels bekend en de kaartverkoop gestart.

Na de overwinning van COC Limburg vorig jaar, door Floortje Hover met haar lied ‘Isabelle’, is dit jaar de grote finale van het COC Songfestival in het Munttheater van regenboogstad Weert. De elf inzendingen zijn allen vertegenwoordigers van diverse COC-verenigingen of andere organisaties uit het land die zich inzetten voor seksuele- en/of genderdiversiteit. Tijdens de finale zullen de liedjes worden beoordeeld door een regiojury en een vakjury. De vakjury bestaat dit jaar uit een viertal prominenten, de regiojury bestaat uit vertegenwoordigers van de deelnemende COC-verenigingen of organisaties. De punten van beide jury’s bepalen de uiteindelijk winnaar van de komende editie.

De avond zal worden gepresenteerd door een kleurrijk duo: Henk Hover en Miss Patty Pam-Pam. L1 tv- en radiomaker Henk Hover werkt sinds 1998 als programmamaker en muziekredacteur bij L1, de regionale publieke zender van Limburg. Miss Patty Pam-Pam komt oorspronkelijk uit het Limburgse Amstenrade en begon daar als dragqueen en kostuumontwerper. In 2017 werd ze verkozen tot Miss Travestie Holland en inmiddels is ze een veelgevraagde entertainer in de Amsterdamse gayscene.

Na afloop van de finale is er aansluitend een officiële afterparty in de foyer van het Munttheater tot 04.00 uur. DJ S-Sential en DJ Digna zullen vergezelt door dansers zorgen voor een spetterend feest. De afterparty wordt georganiseerd door B-Sassy ‘het gayfeest van het zuiden’, een jonge stichting die zich inzet om de acceptatie van de lhbt-community te bevorderen. Dit doen zij door middel van het organiseren van ‘openminded’ evenementen in het Zuiden.

In 2019 beleeft het Nationaal COC Songfestival de 25e editie. Het is ooit begonnen als een knipoog naar het grote Eurovisie Songfestival. Na de deelname van Willeke Alberti op het festival in 1994, moest Nederland een jaartje overslaan en bedacht COC Limburg als alternatief het Nationaal COC Songfestival. Inmiddels is het uitgegroeid tot een serieuze liedjeswedstrijd waar jaarlijks diverse regio’s aan meedoen en dat in de loop der jaren een scala aan diverse liedjes en artiesten op het podium heeft mogen verwelkomen. Meer informatie over het COC Songfestival en over de kaartverkoop is te lezen op de website.

bron: gaysite.nl