Coming-out verhaal: Het verhaal van Sander

Posted: 3 oktober 2019
Category: Coming-out verhalen

Ik had toen een hele grote vrienden groep. Ik zat heel erg in een hetero wereldje: veel stappen, meiden, voetbal en dat soort dingen. Ik ben zelf KNVB scheidsrechter en toen was ik ook grensrechter bij het eerste van een amateur verenging.

Mijn naam is Sander woonachtige in *****.
Ik kwam 16-02-2012 uit Kast was op dat moment 25 jaar.

Toen ik 18 jaar was had ik een 16 maanden een relatie met een meisje. In die relatie had ik altijd gedacht dat ik hetero zou zijn. Toen ik jaartje of 20 was ging het uit.
Ik dacht altijd jongens zijn leuk gewoon als vrienden meer niet.

Maar opeens ging ik de anders naar jongens kijken. ik werd warm van jongens. ik dacht dit kan niet. Ik heb toen 5 jaar met me gevoelens geworsteld. Ik werd heel erg depressief ik leefde een 3 dubbel leven.

Ik ging toen het gay wereldje ontdekken. En ging toen tijd veel naar Rotterdam naar Gay Palace en Utrecht naar Pann feesten en af en toe naar Amsterdam. Ik genoot van het stappen leerde heel veel jongens kennen. Maar ook jongens die echt gek op me werden.

Ik leerde een Nick kennen een jongen 5 minuten van me vandaan in **** hij was super verliefd op me ik vond hem ook leuk.

Maar we hebben 2 maanden gedate, maar het werd niks. Ik beloofde, van ik kom uit de kast, maar ik vond het heel moeilijk. Ik was bang om mensen kwijt te raken, familie kwijt te raken want ik wist niet hoe ze zouden reageren.

Ik had toen een hele grote vrienden groep. Ik zat heel erg in een hetero wereldje: veel stappen, meiden, voetbal dat soort dingen. Ben zelf KNVB scheidsrechter en toen was ik ook grensrechter bij het eerste van een amateur verenging .

Maar daarna ging ik weer veel stappen en leerde ik weer veel nieuwe jongens kennen ik heb veel jongens pijn gedaan en misschien ook misbruikt gemaakt qua verkeerde hoop geven.

En toen pakte ik de eerste trein naar huis en kwam ik weer bij me ouders. En weer de zoveelste leugen dat ik in Arnhem bij vrienden ben blijven slapen. Ik kon het niet meer op brengen om te liegen.

Ik heb zelf hulp gezocht bij een psycholoog.

Ik stond met me rug tegen het muur. Ik had december 2011 januari 2012 2 keer me zelf gesneden ik had geen kracht meer voor om verder te leven. Thuis leefde ik in een leugen en met stappen in gay scene leefde ik ook in een leugen een jongen die niet te vertrouwen is.

En toen ben ik naar psycholoog geweest en het was of alles vertellen aan me vrienden collega’s en familie of einde maken ik kon het niet meer.

Dus was 16 februari op een donderdag avond. Ik was weer is heel erg depressief ik had brieven gemaakt voor me familie en vrienden.

En kreeg al heel snel al schokkende berichten van waarom kwam je niet eerder bij ons er mee we hadden je veel ellende kunnen besparen totaal geen enkel negatieve reacties.

Ik heb 5 jaar kloten situatie gebivakkeerd en het werd alleen maar erger doordat ik naar psycholoog ging werden me negatieve gedachten positieve gedachten.

Ik had weer zin om dingen te ondernemen! Ik ben niemand kwijt door geraakt bij vrienden en familie. Iedereen was trots.

Daarna ben ik uit kast gekomen bij collega’s ook totaal geen negatieve reacties .

En als laats bij het voetbal in de kleedkamer naar een training heb ik een brief voor gelezen. Ik stond helemaal te shaken, er zaten toch best veel buitenlanders in team dus ik wist echt niet wat ik kon verwachten !

Maar ik was klaar en kreeg van spelers groep een indrukwekkend applaus. En dat maakt je ook zelfverzekerder.