Coming out verhalen: Acceptatie

Posted: 17 december 2018
Category: Coming-out verhalen

Het is nu al ruim een jaar geleden dat ik uit de kast ben. Sinds mijn pubertijd koesterde ik sterke gevoelens voor jongens. Opgroeiend in een omgeving waar het taboe was en nog steeds is, was het lastig om met deze gevoelens om te gaan. Het gevolg hiervan was dat ik jarenlang mezelf bleef voorliegen dat het maar van tijdelijke aard was en dat het vanzelf wel over zou gaan. 

Ongeveer een jaar geleden had ik veel last van slapeloze nachten totdat er iets in me knapte en eindelijk realiseerde dat ontkennen geen zin meer heeft en dat het tijd wordt om te zijn wie ik ben en dat eindelijk toe te geven. Het voelde een enorme opluchting en er viel een zware last van mijn schouders toen ik eindelijk aan mezelf kon toegeven dat ik homo ben. Acceptatie is waar het allemaal begint. Daarna heb ik als ieder ander met bevende benen eerst aan een aantal vriendinne verteld dat ik homo ben. Gelukkig hadden ze dat allemaal goed opgevangen en hadden zelfs allemaal een vermoeden. Vervolgens aan een vriend van me, hij had in het begin wat moeite mee en ik kreeg een hoop vooroordelen over me heen maar ik heb duidelijk laten maken dat dit is wie ik ben en het zal nooit anders worden.

Nadat een aantal maanden waren gepasseerd werd het tijd om het ook in familiekring bekend te maken. Ik heb het aan mijn zus verteld, ze was geschokt en haar reactie was heel voorspellend. Jammer genoeg heeft ze nog steeds moeite me. Maar dat weerhoudt me niet langer om mezelf voor te liegen en eigen leven te leiden.