Coming-out verhaal: Wat een slijtage slag was dat..

Posted: 11 februari 2019
Category: Coming-out verhalen

Wat een slijtage slag was dat. Als ik bijvoorbeeld nu aan mijn neef zie hoe makkelijk t voor hem is.

Vijftienjaar en zonder gedoe een coming-out, dan was t bij mij wel even anders. Ik heb echt een rot jeugd gehad, waarbij ik tot op t bot getreiterd ben. Ik kon t hele homo-zijn er echt niet bij hebben. Ik heb de hele wereld dag in dag uit trachten te doordringen dat ik “gewoon” hetero was.

Ik had verkering met meisjes, heb zelfs samen gewoond met een meisje. Echter op m’n zesentwintigste knapte er iets in me. Het moest er uit.

Hortend en stotend heb ik t een paar mensen verteld. Iedereen in mijn omgeving reageerde met hèhè en nou en, maar voor mij wast t wel een ding.

Toen ik eruit was, was ik niet gelijk open naar de buitenwereld. Ik vond t nog steeds een ding. Dat heeft nog zo’n drie jaar geduurd, maar toen was ik ook echt out en proud.

Ik was te vinden in elke kroeg, feest of happening. en in vol ornaat. Kan me haast die andere tijd niet meer voorstellen.

Het lijkt me heerlijk als er een tijd komt waarin uit de kast geen ding meer is, geen nieuws, maar gewoon een onderwerp van hey ik heb een vriend…en door!