Coming-out verhaal: Stiekem Homo!

Posted: 19 december 2018
Category: Coming-out verhalen

Ik ben opgegroeid in een wijk met autochtonen en allochtonen. Mijn jongere jaren op de basisschool waren heel leuk en gezellig. Op mijn 7e a 8 jaar had ik genoeg vrienden en vriendinnen. We aten vaak bij elkaar tussen de middag en na schooltijd gingen we buiten spelen. 

Tot ik op een gegeven moment een beste vriend had, een buurjongen van een paar huizen verder. Altijd leuk met auto’s en etc spelen. Tot dat op een gegeven moment wij andere spelletjes gingen spelen. Je ziet dingen van tv en je hoort genoeg over sex, terwijl je niet eens weet wat het precies betekent. We gingen op elkaar liggen met kleren aan en ritmische bewegingen op elkaar maken zoadat je uiteindelijk een apart gevoel kreeg in je geslachtsgedeelte, een soort gevoel van orgasme. Naar loop van de tijd deed ik dit ook met een jongen en meisje uit mijn klas. 

Rond mijn tiende ben ik verhuisd naar een andere wijk in mijn stad. Helaas zijn toen voor mijn gevoel deze dingen nooit gebeurd, hoewel ik dit zelf ook tegen hield. Voor mijn gevoel klopte er toch iets niet wat ik met mijn vorige vrienden/vriendin deed. Ik kwam op een nieuwe school met alleen maar onbekende mensen. Gelukkig was ik nooit een buitenbeentje en hoorde ik altijd wel bij de stoere mensen uit de klas. 

Ik had twee jaar een vriendinnetje gehad, waar het alleen bij tongen bleeft. Toen was dat heel wat. Groep 8 doorlopen en ja…het was tijd voor de middelbare school. Ik kwam op de school van de stad, een school van mavo/havo/vwo/atheneum en gymnasium. 

Ik ben toen verliefd geworden op een jongen uit Zuid-Amerika, het gevoel wat ik toen had begreep ik helemaal niet. Maar achteraf, haha…ik kan er om lachen…,was ik gewoon voor het eerst verliefd op een jongen. 

Vele jaren doorlopen momenteel, en nog nooit een serieuze relatie gehad met een meisje. Op mijn 17e heb ik sex met een meid gehad. Heel spannend en kwam binnen een minuut klaar, maar had er totaal geen gevoel bij. Heb lang er over nagedachgt en ik wist het, ben gewoon homo. 

Ik en mijn vrienden waren echt straatjongeren( blowen,drinken), veel vrienden gingen sexuele dingen doen met meisjes.Ik had altijd wel een smoes.

Ik had de middelbare school afgemaakt, wel op een lagere niveau dan dat ik kon. Uiteindelijk zat ik op de MBO, leerde natuurlijk met internet om gaan. Gelukkig kreeg ik mijn ouders zo ver dat wij internet thuis kregen. Je kan wel raden wat er toen gebeurde, speuren over biseksuelen en homo’s. Uiteindelijk ben ik op chatsites terecht gekomen. Na 1 jaar chatten heb ik uiteindelijk de stap gewaagd om te daten en sex te hebben met een man. Heel vreemd gevoel en ik ging toch weer twijfelen. 

Ben toen weer gaan chatten na een paar weken, en ik leerde een gast kennen die totaal stoer en hetero lijkt, hoewel hij bi is en kinderen heeft. Tja, vaak gedate en ik ben gewoon verliefd op hem geworden. Jammer genoeg kan het niks worden, hij single maar kan het zijn kinderen niet aan doen. Totaal begrijpelijk. 

Nu ben ik 26 jaar en nog steeds in de kast. De laatste tijd ligt het op het puntje van mijn tong om te zeggen. ‘Ik ben flikker/ homo’, hoe je het ook wilt noemen. Maar toch durf ik het nog niet. Dit omdat ik een buitenlandse vriendenkring hebt….en ik voetbal al heel mijn leven. Als het daar uitlekt, heb ik voor mijn gevoel een probleem. Dan denk ik dat ik nooit meer kan voetballen omdat ik geconfronteerd zal worden. Ik weet niet hoe ik zal gaan reageren als iemand mijn uit zal maken als flikker, denk dat ik iemand toch op zijn gezicht zal stompen. Dit alleen omdat ik mezelf niet accepteer.