Coming-out verhaal: Mijn leven

Posted: 6 juli 2018
Category: Coming-out verhalen , Eigen Content

Iedereen heeft zijn of haar verhaal over de coming-out. Ik neem jullie mee in mijn verhaal..

Het begon allemaal op de middelbare school, ik zat in de eerste klas en ik merkte dat ik qua verliefdheid niet met meiden bezig was maar dat ik meer met jongens bezig was.
Ik had die tijd meer meiden om mij heen en ik was meer bezig met uiterlijke verzorging, ook vond ik techniek totaal niet leuk.

Door dit alles viel mijn gedrag ook erg op.. het pesten was hierdoor begonnen..

Toen ik in de 2e van de middelbare school zat, kwam er een leuke jongen de aula in. Ik was helemaal verliefd zonder te weten wie het eigenlijk was. Ondanks alles probeerde ik toch zo ‘normaal’ mogelijk te doen, zodat het pesten stopte.

Alles ging goed en ik kon mij verbergen, Totdat op een dag een vriendin mij appte met de vraag of ik hem leuk vond. Zijn naam was Jeffrey, waarop ik heel eerlijk antwoord gaf dat het zo was. Dit deed ik omdat ik haar vertrouwde…

Maar dat was mijn grootste fout geweest. De volgende dag kwam ik op school en ineens ALLE jongens.. maar ook echt alle jongens.. rende voor mij weg en ik had geen idee wat er aan de hand was..

Tot mijn beste vriendin vertelde dat er screenshots van het gesprek rond gingen, waarop ik het toegaf dat ik die Jeffrey een leuke jongen vond.
Toen begon de ellende. En het pesten werd nog erger.. Ik werd buitensluiten, het geweld en de groepjes steeds groter..

Tot er een klasgenoot zag dat ik nogal afwezig en down was en normaal lachte om haar grapjes, maar dit keer bleef het lachen achterwege.

Ze vroeg wat er was, en ik vertelde in tranen wat er gebeurd was. Ze wilde in mijn telefoon kijken of het wel echt mijn nummer was.
Plots kwam ze terug en vroeg mij mee naar buiten. Ik pakte mij telefoon aan en ik wilde weg lopen, maar toen stond Jeffrey voor mijn neus en vroeg of het allemaal waar was wat ik gezegd had.

Ik gaf alles toe want ik wilde weg. weg van de plek, weg van iedereen..

Toen ik thuis kwam, kwamen de tranen. Mijn ouders vroegen wat er was. En toen besefte ik me 2 dingen of ik ga het ze eerlijk vertellen wat er aan de hand was of mijn mond houden en nog erger achteruit gaan..

Ik was nog niet klaar om het te vertellen, maar ik heb het toch gedaan. Ik kreeg reacties die ik niet verwachte en was het positief..

Twee jaar later wilde ik het de familie ook vertellen. Hoe wist ik niet, totdat ik de coming out video van Furtjuh (Rutger Vink) zag.

Ik heb de familie bijeen geroepen en heb hen verteld dat ze mij moesten zien als Rutger Vink. Het moment dat Rutger emotioneel werd, ben ik weggelopen met tranen, omdat ik het niet meer kon horen.

Het deed zoveel zeer.. Waarom het mij eigenlijk zoveel zeer deed is om het feit dat de pesters eigenlijk al die jaren eigenlijk gelijk hadden..
Toen ik terugkwam op school, waren er enkele die het contact verbraken….

Na mijn coming out kreeg ik ups en downs. Ik heb vooral zitten worstelen met het feit dat ik gay was. Ik zat met één optie en dat was uit mijn leven stappen..

Na een paar pogingen en hulp lukte het om stabiel te blijven voor bepaalde tijd. Tot ik van Rutger Vink een Tweet kreeg.. Hij wilde mij graag Tips geven waardoor ik het wel kon waarderen..
Hij zei vooral de Quote:

‘Liefde is geen keuze, liefde die je kiest is niet echt’

Na deze tweet heb ik mij stukken beter gevoeld, soms baal ik nog maar ik heb er vrede mee.

Dit was mijn coming-out verhaal. Ik weet dat er momenteel veel mensen hiermee vechten en het moeilijk vinden om er voor uit te koemn, daarom wil ik jullie graag een paar tips geven. De tips zijn handig voor mensen die dus nog out moeten komen.. of die out zijn en nog problemen ondervinden..

  • Stuur niet via WhatsApp dat je iemand leuk vind. Dit kan als screenshots gemaakt worden en rond gespreid worden..
  • Kom pas Out als je er echt klaar voor bent! Als je het plotseling moet, word je er niet vrolijk van en ga je dat later merken.
  • Als je er mee wilt stoppen of iets zit je dwars. Praat met iemand die je vertrouwt. Dit geeft echt opluchting.. En onthou huilen mag.
  • Wees wie je wilt zijn en leef hoe je wilt leven.. Accepteert iemand dat niet.. Jammer dan.. het is jouw leven.. dus leef het..
  • Onthou de quote: ‘Liefde is geen keuze.. liefde die je kiest is namelijk niet echt..’
  • Krop niet alles op.. Ooit barst je uit, als het je teveel wordt.
  • Zoek afleiding in dingen die jouw vrolijk maken.. (Denk vooral aan Youtube of muziek..)

Het klinkt allemaal makkelijker dan gedaan. Ik weet het, maar probeer het. Je leven is net zoveel waard als iemand anders of je nou Hetero, Bi, Trans, of Gay ben.
Iedereen is uniek op zijn of haar Manier.

Dus onthou..
Leef hoe je wil Leven
Doe wat je wilt Doen.
Roep wat je wilt Roepen Zeg wat je wil zeggen..
Elke stem telt.

Liefde is geen keuze.. liefde die je kiest is Namelijk niet echt.

Heb jij ook een coming-out verhaal die je aan ons kwijt wilt dit kan geheel anoniem, stuur een mail naar ons toe.