Coming-out verhaal: Het was een enorme chaos!

Posted: 6 februari 2019
Category: Coming-out verhalen

Mijn coming-out was een enorme chaos.

Ik heb op een zwaar gelovige basisschool gezeten, waar ons altijd verteld werd dat homoseksualiteit “en aan dat soort gerelateerd gedoe” invloeden van de duivel waren. Homo’s waren monsters, walgelijke creaties en kinderen van de duivel.

Op een avond zat ik televisie te kijken met mijn moeder en broertje, ik was toen denk ik een jaar of 11. Op een gegeven moment kwamen er twee zoenende vrouwen in beeld, en daar reageerde ik heel sterk op. Ik begon de dingen te herhalen die ze mij op school hadden aangeleerd, en mijn moeder werd enorm kwaad. Ze vond dat ik normaal moest doen, omdat twee vrouwen samen ook heel normaal is. Ik begon enorm hard te huilen en ik vertelde haar dat ik ook een monster was, een kind van de duivel, een walgelijke creatie, want ja ik viel niet alleen op jongens maar ik vond meiden toch ook wel heel erg leuk.

Haar reactie was enorm liefdevol, ze gaf me een dikke knuffel en zei dat dat helemaal oke was. Mijn broertje kwam mij ook gelijk knuffelen (wat best uniek is!) dus ik voelde me gelijk helemaal geliefd en geaccepteerd.