Coming-out verhaal: Bi-sexueel, wel of niet...

Posted: 19 december 2018
Category: Coming-out verhalen

Ik heb altijd mijzelf voorgenomen het nooit te vertellen aan mijn ouders en familie. Zij zouden het toch nooit accepteren, althans dat interpreteerde ik altijd zo.

Ik weet vanaf de middelbare school al dat ik gevoelens heb voor beide geslachten. Omdat ik altijd erg goed met de meiden kon opschieten werd ik jaren lang vreselijk gepest met “homo” etc. In het begin wist ik niet eens wat het was en voelde ik mij ontzettend gekwetst om het feit dat mensen dat zeiden. De jaren erop begon ik er zelfs in te geloven. “tja dat ben ik waarschijnlijk homo”, niet dus.. ik werd de tijd daarna dan ook diep en dan ook echt heel erg diep ongelukkig (en ik bleef het eeuwig ontkennen natuurlijk). Het scheelde niet veel of ik had er zelf een einde aan gemaakt. Maar gelukkig kwam daar ineens het meisje van mijn dromen en werd ik verliefd. Ik voelde mij ‘genezen’ en ging vrolijk verder. Toen dat uiteindelijk op niets uitliep bleef ik alsnog heilig overtuigd hetero te zijn..

De jaren die volgden keek ik nog altijd naar de goddelijke torso’s die over het strand liepen in Zuid Frankrijk. “VERDOMME WAT IS HET NOU?” dacht ik bij mijzelf. Ik wil dit niet en zal het ook nevernooitniet kunnen accepteren. En daar kwamen mijn depressies weer..

Ook mijn geloof stond mij tegen, ik denk namelijk nog heel ouderwets dat het zondig is om seks te hebben met een man. De afgelopen maanden gebeurde er iets bijzonders..

In december was ik weer terug bij af en kwam weer tot waangedachten. Zo ontzettend depressief was ik. Ik zocht mijn toevlucht in drank en drugs en ging telkens te ver, op een gegeven moment was ik er zo ziek van dat ik voelde dat ik moest veranderen voor het echt slecht af zou lopen.

Het werd 2012 en ik was klaar voor de verandering, dit ging allemaal zo snel! Halverwege januari zou ik naar Rome gaan met een vriendin, hoewel we geen woeste plannen hadden zijn we daar toch stiekem naar een gaybar gegaan. De eerste avond werd ik plotsklaps finaal op mijn bek gepakt door een vreselijk charmante Italiaan. Ik besloot de twee volgende dagen ook af te spreken onder het motto “nu of nooit”. En voor ik het wist had ik bijna alles met hem gedaan. WOW!

Een hele bijzondere ervaring was het, aan de ene kant natuurlijk heel erg fijn en aan de andere kant miste ik iets. Ik verlang ook naar de zachtheid van een vrouw, een gezin, een warm ‘thuis’. Wonder boven wonder werd ik niet depri, zoals ik dat zelf verwacht had. Het heeft mijn leven veranderd op een positieve manier. Ik ben ook zelfverzekerder.

Maar nu.. Na wat gesprekjes met mijn vriendenkring ben ik wakker geschud. Ik denk ook niet meer dat mijn ouders mij zouden verstoten ofzo, maar ik weet het niet. Ik wil het ze vertellen om een gevoel van acceptatie te krijgen, een ‘thuis’ te creëren waarvan ik het gevoel heb altijd naar terug te kunnen, wie of wat ik ook ben. En toch denk ik.. stel je voor ik vind volgende week de ware vriendin en ik heb daardoor ontzettende onrust veroorzaakt wat helemaal niet nodig bleek te zijn.. WAT MOET IK DOEN?

Door dat stomme programma ‘uit de kast’ begin ik steeds meer te verlangen naar het moment dat ik het verteld heb. Maarja.. wat is ‘Bi’ zijn nou eigenlijk, en hoe reageert iedereen erop. Moet ik het anders eerst mijn zussen om de beurt vertellen, of moet ik een brief schrijven, of toch maar in één keer zonder pardon op tafel gooien?