Buurtbewoners klaar met homofobe buurman

Posted: 22 maart 2019
Category: Buitenland , Nieuws

Een groot aantal homoseksuele en lesbische inwoners van de Amerikaanse stad San Francisco hebben het helemaal gehad met een 58-jarige buurtbewoner.

De man is de afgelopen jaren al vele malen opgepakt omdat hij lhbt’s uitscheldt, bedreigt en aanvalt. Bij deze aanvallen zijn al meerdere keren lhbt’s gewond geraakt. Tot voor kort kon de politie weinig ondernemen tegen de dader omdat hij zijn aanvallen blijkbaar zeer zorgvuldig plande. Telkens bleken er geen getuigen en kon de politie dus weinig ondernemen tegen de man. Hij werd het afgelopen jaar enkele tientallen malen opgepakt na aangiften en hem werd enkele malen een straatverbod opgelegd. Maar aan het straffeloos beledigen en aanvallen van lhbt’s lijkt nu een einde te komen. Volgende week moet de man voorkomen en zal hij zich moeten verantwoorden voor alle aangiften tegen hem.

In één van deze aangiften beklaagt een homoseksuele man van 62 jaar zich over de homofobe buurtbewoner. “Hij schold mij uit, ‘vuile flikker in hoop dat je overlijdt aan aids’, en probeerde mij aan te rijden. Hij verliet vervolgens zijn auto, sloeg en schopte mij, en gooide mijn telefoon kapot,” aldus het slachtoffer in de plaatselijke media.

Hij moest in een ziekenhuis aan zijn verwondingen worden behandeld. Een andere buurtbewoner vertelt de krant over vergelijkbare ervaringen. Hij zou zelfs met een mes bedreigd zijn. Een lesbisch koppel zegt ook al jaren last te hebben van de man. Ook hen heeft hij meerdere malen uitgescholden en bedreigd.

De politie zegt inmiddels zo veel aangiften tegen de man te hebben dat het tijd wordt dat hij zich voor de rechter verantwoordt. De verdachte zelf zegt onschuldig te zijn.