Behandeling van hiv met één injectie

Posted: 9 april 2019
Category: Nieuws

Diverse onderzoeken hebben uitgewezen dat één injectie per maand even goed werkt om hiv te elimineren als dagelijks een pil. In de Amerikaanse media werden onlangs de resultaten gepubliceerd van enkele wetenschappelijke studies die laten zien dat een maandelijkse injectie evengoed en soms zelfs beter werkt dan dagelijks medicatie innemen tegen de gevolgen van een hiv-infectie.

Voordeel van de maandelijkse injectie is dat gebruikers de pil niet kunnen vergeten, wat in de praktijk nog al eens gebeurd en voor een mindere werking zorgt. Het strenge regime van het slikken van één of meerdere pillen op vaste tijdstippen vervalt bij de maandelijkse injectie.

Voordat het middel op de markt komt is nog wel aanvullend onderzoek nodig aldus de onderzoekers. “Maar als het middel beschikbaar komt zal dit de levensverwachting en levenskwaliteit van mensen met hiv aanzienlijk verbeteren,” aldus John Pottage van ViiV Healthcare, een samenwerkingsverband van enkele farmaceuten dat zich volledig richt op de ontwikkeling van hiv-geneesmiddelen. De verwachting is dat het middel binnen een jaar in de Verenigde Staten op de markt komt.